søndag den 23. august 2015

Beton, cement og diamanter

For at kunne forstå rummelighed, og hvorledes en flad tegning bliver til en tredimensionel og rummelig form, lyder opgaven på konstruktion af en simpel støbeform til en syvsidet diamantstøbeform.  Der bruges tegnepapir, tegnetrekant, spids blyant, og gerne en passer. 
Den færdige konstruktion ser således ud: 


Start med at tegne en lodret streg. Afsæt højden på fx 6 cm og 2 cm. Dernæst en bredde på fx 4 og 3 som vist på tegningen, bemærk de rette vinkler. Forbind linjerne. Denne form er 1/7 af den færdige skabelon, som kopieres og optegnes som vist på tegningen.


Her er en anden skabelon med højde på 8 og 3,5. Bredden er 4 og 2. Tegn limflapper på som vist på tegningen. Det er de skraverede felter. 
Vil du tjekke din form, inden der støbes, så kopier tegningen, klip den ud og tape den sammen. Er den ok, så limes original på falsekarton. Klippes ud og foldes. Foldelinierne ridses med en nål, så er det lettere at folde. Når formen er samlet, vikles der tape om den, så den stabiliseres godt, inden der fyldes beton i.


Her er der tre forskellige støbeforme. Din diamant stilles til tørre i fx et glas eller sand. Tørrer godt, inden formen fjernes.
De færdige diamanter.#Zement #beton #concrete

3 kommentarer:

 1. Super fin vejledning! Det skal jeg helt sikkert afprøve her i ferien!
  Mvh Esther /www.vidunderligeårstider.dk

  SvarSlet
 2. Super fin vejledning! Det skal jeg helt sikkert afprøve her i ferien!
  Mvh Esther /www.vidunderligeårstider.dk

  SvarSlet
 3. Velbekomme, ja den er lige til at gå til.

  SvarSlet