lørdag den 1. marts 2014

Knækbrød - næsten uden mel

Lyst til hjemmebagt knækbrød, syntes altid at man lige mangler en eller flere slags af de specielle kerner. Idag var det omvendt - der var ikke det mindste tilbage af hvedemelet. Min ven google står igen for skud. Er der en opskrift på knækbrød uden mel. Fandt denne: 

  • 1dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkernefrø
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl koldt vand
  • 1 dl rapsolie
  • 1-1½ tsk salt
Røres godt sammen, flades eller rulles ud. Bages ved 200 gr i ca 15 min.



Dejen rørte jeg på min røremaskine, den var temmelig fugtig, så der kom nogle skefulde majsmel i for at den ikke skulle sjaske alt for meget. 
Dejen virker lidt kort, dvs den er svær at rulle ud uden at den falder fra hinanden, så jeg former små kugler, som derefter trykkes/ rulles flade - altså ingen udskårne knækbrød men runde skiver.

Og min favorite dish er et glas kold sødmælk (og det skal være sødmælk, ikke alle de let/miniafskygninger der findes på markedet - det er jo ikke mælk men opvaskesjask), en god banan og et par skiver knækbrød. Herligt og god appetit.



Et lille sjovt input: Når vi er i Østrig, kan vi få mælk direkte fra landmanden. En del af de større gårde (hvis man kan kalde det en gård, når der måske kun er 10-20 køer :-)) har mælkeautomater. Medbring din egen flaske eller kande og tank en eller to liter frisk mælk næsten direkte fra koen, næsten som at tanke benzin. Smart ikke sandt og mælken er af superkvalitet. Kan I så forstå, at Dorthe ikke kan drikke skummet-let eller minimælk? 

#Knäckebrot #knækbrød #Milch aus Österreich