mandag den 11. august 2014

Østrig 2014

16.7.14
Dagens lift er Bergbahnen Gerlitz. Turen op på bjerget foregår med to lifte, der bringer os fra 500 m og op i 2000 m.  Bjerget er yndet som start for paragliderne.


Og igen en vandretur på 5 km ned ad bjerget. Under nedstigningen kan vi nyde de svævende mennesker.


I dalen er der ca. 40 grader i solen, og de fede de må svede.

Så er der guided tour på Affenberg, som er en oplevelse, nærmest som at komme på fotosafari. Vi går frit mellem aberne, og skal sørge for at holde nallerne for os selv. Der er mange unger, så det giver turen et ekstra pift.Vi går i en skøn sval skov, og aberne følger os på tætteste færd. Aberne er af arten japansk makak abe. De er lidt særprægede, og går faktisk i vandet og svømmer gerne. 


Fra Affenberg går vi videre op ad bjerget og når Landskron, hvor Adler Arena Burg Landskron med rovfugle ligger. De vilde rovfugle, der naturligt lever i Østrig er samlede  i store volierer, så man kan studere dem på tætteste vis. I år har vi valgt at tage showet med, dvs. vi er til falkoneropvisning inde midt i borgen. 


Der er opvisning med ravn, falke og diverse ørne, 


og til slut kommer kronen på værket; deres 11 uger gamle ugle, der lige er ved at lære at flyve. Den er kluntet og skal starte fra en pæl, ellers kommer den ikke op. Men sød var den.


Hjemtur til Villa Daniela gik knap så godt. Vores bil smed en turboslange ½ km før en tunnel på motorvejen; og hvem skal så lige redde den i land? Mutter hier. Der går ikke en ferie i Østrig, åh det passer så ikke, der var vist en enkelt undtagelse, hvor jeg ikke er nødt til at agere mekanikoversætter. Det er nemlig mig, der kan sproget, men også mig der ikke har en pind forstand på mekanik. Åh og så alligevel, jeg er efterhånden uddannet Automechanicher. Der måtte lige et lokalt opkald til  for derefter at få fat i Pannenhilfe på 120 – ÖAMTC.  At få forklaret hvor vi holdt - godt der findes gps´er – og hvori skaden bestod, samt hvilket bilmærke, og om vi var medlem af en dansk autohjælp. Jo jo Mutter kann dass alles erklären. Hjælpen kom, vi fik fundet fejlen, og så var det bare turboslangen, der var hoppet af. PUHA vi troede, det var hele turboen, motoren oder  was… 129 Euro, så var den klaret, og den flinke unge mand fulgte os til nærmeste Raststätte, bad os give Vollgas,og så kørte han pænt bagefter os for at sikre sig, at alt var ok. Mon vi var sluppet med 129 Euro for så fin en service i Dk? Det tror jeg ikke. Nå men det var enden på en fin solrig dag i Østrig – alle blev godt brankede, røde næser og skuldre og ca. 40 grader i solen. 
Som afslutning på en lang og måske tør tekst kommer der et par billeder til øjnene.

Kulissen til falkoneropvisningen var der intet at klage over.

Gerlitzen og det smukke vue ud over bjergene

 En rest af muren omkring Burg Landskron

Kärnten Card Bergbahnen Gerlitzen 20 Euro, Abendteuer Affenberg 11 Euro og  Adler Arena Landskron, hvor vi fik 10 % nedslag i pris

#Bergbahnen Gerlitzen #Abendteuer Affenberg #Adler Arena Landskron