tirsdag den 26. november 2013

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Er der noget, jeg hader, så er det klar suppe med kød og melboller. Der er da ikke noget mere uinteressant end at sidde og fiske efter boller i sådan noget bollesuppeværk. Ikke at jeg absolut ikke kan lide suppe, næ nej giv mig en alternativ og anderledes suppe, og gerne en med godt med bid i.

Min mand kan heldigvis også godt lide noget, der er anderledes og smager af noget, så han er god til at bikse noget sammen. Men denne opskrift er en, jeg har fundet og afprøvet. En opskrift lige efter mit hoved, ikke en masse dikkedarer og let at gå til. Der er bid i den. Mums, og på andendagen er den endnu bedre.

Her er til 4 personer:
  • 800 g gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 5-6 cm ingefær
  • 1,2 l bouillon – høns eller grøntsag
  • Limesaft
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg
  • 1 rød chili

Gulerod og pastinak skrælles og skæres i tern. Løg og hvidløg skrælles og hakkes. Ingefær skrælles og finthakkes. Chili deles på langs, kerner fjernes, og den skæres i strimler.


Olien varmes i en gryde, løg og hvidløg steges gyldne. Chili og ingefær tilsættes. Gulerødder og pastinak tilsættes, de steger med et par minutter. Hæld suppen ved og lad det koge en halv time. Grøntsagerne skal være møre. 


Suppen blendes, og den sættes over igen. 


Koger let op og smages til med limesaft, salt og peber.


Inden servering drysses finthakket forårsløg og chili over. God appetit


# soup with ginger#Suppe mit Möhren und Ingwer