torsdag den 4. februar 2016

Knap - så langt så godt


Inden jeg væltede på cykel, var jeg godt igang med at forberede valgfag for sidste halvdel af dette skoleår. Jeg har haft et halvt år i billedkunstlokalet, og planen var så det sidste halve år i håndarbejde. Jeg har det bedst med at have afprøvet ideer, inden jeg kaster andre ud i opgaver. En af mine ideer til 7.-8. klasses pigerne er armbånd i knapper.


Knapperne afstemmes i en eller to farver. Her er det sorte, iblandet perlemors- og metalknapper. Den lette version er at sy knapperne på et stykke bredt elastik. Jeg valgte at sy et stabilt bånd af cowboystof, hvorpå jeg syede knapperne fast i et godt lag. Der er gået ca. 70 knapper til mit armbånd, der måler 20 x 3 cm. Andre forslag til dekoration kunne være perler.


Armbåndet lukkes af en trense, der lukker om en knap.

#bracelet buttons #Armband Knöpfe #armbånd knapper

Halsedisse

Dagens projekt er hurtigt lavet.


Min søster er min private hjemmehjælper lige for tiden, og hun medbragte dette garn, som havde givet hende grå hår i hovedet. 


Nu kunne jeg få det og more mig med. Der fulgte opskrift med, men lige meget hvad jeg gjorde, blev det underligt, stift og absolut ikke pænt. Store pinde, små pinde, mix med andet garn, sågar hækling blev forsøgt.


Garnet er en lækker microfiber med en kant som vist på billedet. Opskriften siger; saml lænkerne i kanten på garnet op og strik... Enden blev, at jeg fandt mine jumbopinde nr 15, slog 15 masker op og strikkede alle 4 nøgler op i glatstrikning.


Det blev til en meter, der blev strikket sammen til et rør. Bredde på 34 cm. Færdigt arbejde til niecerne. Her er det Trines version.


Og sådan vil Amalie bære det.


Trine vil også bruge røret som hætte. Forslag til ændring kunne være 17 m, og så blot strikke til garnet slipper op.
#knit shawl #Strick Halsrohr #strikket halsrør