fredag den 11. oktober 2013

Rødbedetzatziki

Flere ideer til anvendelse af rødbeden

Igen er det frikadellebogen, der står for skud, og nu er det den rå rødbedes tur. Der er mange, der ikke bryder sig om rå rødbeder, der siges de smager af jord. Fejl, de er gode. Denne anvendelse af rødbeden minder mig om Maries rødbedesalat. Marie var madmor på højskolen, og hun og Fanny lavede rigtig dejlig mad, som jeg mindes den dag idag.


Dette skal du bruge:

  • 300 gr rødbeder
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk havsalt
  • 1 spsk citronsaft
  • 2½ dl græsk yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • peber

Rør de knuste hvidløg med salt og citronsaft, og lad det trække 10 minutter. Tilsæt yoghurt,olie og friskkværnet peber.

Spars olie, direkte import fra Kärnten


Riv de rå skrællede rødbeder groft. Pres så meget væde ud, du kan.


Vendes forsigtig i dressingen.


Klar til servering


#relish #beetrootrelish