tirsdag den 25. februar 2014

Flæskestegssandwich

Restemad på menuen, her er en lille appetizer til hvorledes den sidste bid flæskesteg også kan bruges - udover som pålæg på en rugbrødsmad.

Dressing:

  • 3 spsk mayonnaise
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 tsk akaciehonning
  • ½ tsk æblecidereddike
  • 6-8 cornichoner (det er små fine syltede agurker)
  • salt og peber

Rødkål til 4 sandwiches: 
  • 300 g rødkål fra glas
  • skal af ½ appelsin
  • 1 stjerneannis
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 spsk rødvinseddike
  • 1-2 spsk
  • rørsukker
  • salt og peber
Mayonnaise, creme fraiche, sennep, honning, eddike blandes sammen. Cornichonerne tørres af og hakkes fint, blandes i dressingen, krydr med salt og peber.


Rødkålen varmes med appelsin, stjerneannis og laurbærbladet. Lad det simre, så rødkålen tager smag.

Smag til med rødvinseddike, sukker, salt og peber. Lad kålen køle lidt af, men husk den skal ikke være iskold, men stadig lun.
Flæskestegen lunes lidt, skæres i skiver. Lun også bollerne, der skæres over, smør dressing på. Læg et par skiver steg ovenpå, top med rødkål, og sandwichen er klar til servering.

Fotografen er på vej, er det ikke det man skal skrive? Opskriften er endnu ikke testet, men det lyder lækkert. Rødkålen den er himmelsk.

#sandwich # Sandwich vom Schweinsbraten, #flæskestegssandwich