fredag den 9. januar 2015

Smæk for alle skillingerne

Efteråret har ikke budt på de helt store udfordringer mht. håndarbejde. Lidt er det dog blevet til, for jeg er ikke typen, der sidder og glor ud i luften - tomhændet. Mit udgangspunkt var mine bomuldsgarnrester, der skulle omsættes til hagesmække. Her er nogle af resultaterne:
Om man skal bruge en prinsesse-eller prinsesmæk vides ikke, så jeg har hæklet begge. Det, der ikke kommer i brug, kommer på lager - til andre tider.Mønstret har jeg fundet her. Jeg har brugt min gode ven google til at finde modeller, og hvis du selv vil søge, så hedder hagesmæk bib på engelsk.

Drops har også mønstre på smække. Jeg valgte at strikke denne model. Jeg havde kun min lille gine at teste pasform på, men tilsyneladende falder den godt, og vil sikkert dække for det, den skal.


Mine egne børns hagesmække var, hvis jeg selv skal sige det, ret tamme. Det vildeste var vist variation i stribebredden og farverne. Det må kunne gøres sjovere.  På nettet lod jeg mig inspirere til denne model "Frø i fri dressur." Jeg har ikke fulgt opskriften, så hvis du vil lave den, så bliv ikke forskrækket, hvis din kommer til at se anderledes ud. PS. Jeg laver altid smække med bindebånd frem for knap. Bånd kan tilpasses til barnehalse, som kan være tykke eller tynde, korte eller lange. Knappen skal flyttes, hvis hullet er for stort. 


Så står kaninerne for tur. Selve smækken er hæklet/inspireret efter denne opskrift. Kaninerne fandt jeg inspiration til her.


Og den sidste i denne omgang ser således ud: 


Inspiration er fra denne side. Fåret er meget freestyle. Og absolut hæklet ud i det blå.

#baby bib #crochet #knit #Stricken #Häkeln # Lätzchen #hagesmæk #strik #hækle