torsdag den 11. december 2014

Risengrød

Dagens luffeDer er ikke noget bedre end risengrød med en god hvidtøl til. Grøden minder mig om mine ferier hos min bedstemor, hvor jeg blev forkælet med røde pølser fra slagter Kjeldsens rullende slagterbutik og en herlig portion risengrød med en hvidtøl til. Menuen var ikke årstidsbestemt, men blev serveret hele året rundt, mums.
Da jeg blev ældre og kom på højskole serverede Marie også risengrød med rød saftevand. Der var grøddag til middag, når der var festmiddage om aftenen. Og i dag, ja her i huset er der kun mig, der vil have grød, så nu er det kun i december jeg flotter mig med grøden. 
Risengrød er for mange forbundet med bøvl og brændte gryder.


Men ikke her. Jeg har en stensikker opskrift, som jeg vil dele med jer. Opskriften er fra Tupperware og tudsegammel. Du skal bruge: 

  • 3 dl grødris
  • 8 dl vand (jeg bruger 4 vand og 4 mælk)
  • 1 l mælk
  • ½ tsk salt
  • sukker, smør og kanel
Risene koges op med de 8 dl vand/mælk tilsat lidt salt i 15 min. Hvis der er væske tilbage, hældes det fra. Tilsæt 1 l mælk og kog blandingen op. Hæld derefter blandingen over i en skål m. låg (lad evt. bare grøden blive i gryden, læg låg på). Pak skål/gryde ind i et håndklæde, og sæt det i sengen pakket ind i en dyne. Lad grøden stå i 1 ½ time, og nu er den klar til servering. Det er da let, der er ikke noget, der brænder på, og du er fri for at stå og røre i lang tid.  Serveret naturligvis med sukker, kanel, en kæmpe klat smør og en kold julehvidtøl. Velbekomme.

#christmas gloves # Weihnachtshandschuhe #julevante #risengrød