onsdag den 15. april 2015

Hummus

Long time;  no sea som min norske x svoger ville have sagt. Og nu til noget helt andet. Snart skal der være barnedåb i familien, og der skal kokkereres. Jeg skal stå for en gang hummus, så der også er noget for vegetarmundene. I øvrigt kan jeg også godt selv lide det, så to fluer med et smæk. 


Jeg er gået i træningslejr og har gravet en pose frosne kikærter op af fryseren til en gang testmos. Hummus kan også laves af dåsekikærter, og det tror jeg, bliver løsningen til barnedåben, da de tørre skal koge 45 minutter eller mere for at blive møre, nå den tid den sorg.
Jeg har afprøvet en del opskrifter gennem tiderne, og i dag er det atter en ny - fundet på nettet - den er engelsk, så en gang oversættelse er påkrævet. Den er fundet her.

Du skal bruge:

  • 200 g kikærter
  • 2 spsk lemonsaft/citronsaft
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk spidskommen
  • salt
  • 100 ml tahin
  • 4 spsk vand
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika

Alle ingredienser blendes. Smages til med salt efter behov. Er massen for stiv, hældes mere olie, citronsaft eller vand ved. Synes du den er for svag i smag tilsætter du bare mere smag. Det er helt individuelt, hvorledes din hummus skal være. 

Lidt spekulation: opskriften siger på engelsk lemon - oversat til dansk betyder det citron. Men oversætter man lemon fra dansk til engelsk hedder det også lemon. Lemon og citron smager da ikke ens, så hvad er mon korrekt?
Og hvad er mon forskellen på kommen og spidskommen? På billedet har jeg stillet kommen frem, men der kom spidskommen i :-)

Svaret findes måske her.

#hummus