fredag den 21. februar 2014

Flettet julekugle

Det er bare med at komme igang i god tid, hvis du skal have flettede kugler på juletræet. Til en julekugle fletter man med to farver dvs to skabeloner med hver 12 arme. Armene er, som til ægget, limet fast på en cirkel. Det tager lidt tid at få dem limet korrekt på. Og nu, hvor jeg har flettet den første kugle, kan jeg se, at den bliver ret stor, så mon ikke man  kan klippe skabelonen i to mindre dele, der så limes sammen! Det skal prøves. Armene/skabelonerne ser således ud, inden fletning påbegyndes.


Her er den færdige kugle. Den er meget flot, men mindre kunne også gøre det. Som med ægget, er prøvelsen at få den lukket pænt i toppen. Det er pillearbejde, men det skal kunne lade sig gøre.


Og her er der så en mindre.


De to kugler ved siden af hinanden.


Fandt ud af, at når der ikke længere er plads til papirclipsene til at holde styr på  armene, så må man opfinde en xtra hjælper. En ring af en papirrest sættes omkring arbejdet, og der strammes ind og lukkes med en papirclips.


Herefter er det frem med pincetten til at flette de sidste runder, for nu er der knagme ikke plads til fingrene længere.
#Christmasornament Paper Matrix #Weihnachtskugel Paper Matrix #Julekugle Paper Matrix

2 kommentarer:

 1. Hej Dorthe..
  Hvor har du fundet skabelonen ?
  God jul.
  Mange hilsner

  Elisabeth

  SvarSlet
 2. Hej Elisabeth. Alle skabeloner findes på Papermatrix. Google det. Det er danske piger, der har firmaet. De laver mange flotte ting, nogle er svære at flette, andre er lige til at gå til.
  God arbejdslyst.
  Hilsen Dorthe

  SvarSlet