tirsdag den 18. november 2014

Ingwerplätzchen

Ingefærsmåkager på programmet. Smager godt, er hurtige og lette at lave. Igen fra loppemarkedsbagebogen.


  • 125 g smør
  • 350 g mel
  • 3½ tsk bagepulver
  • 1 knivsspids salt 
  • 200 g fint sukker
  • 1 spsk
  • malet ingefær
  • 1 tsk natron
  • 75 g lys sukkerroesirup
  • 1 æg, pisket
  • 1 tsk revet appelsinskal
og sådan gør du: 
  1. Start med at smøre dine bageplader.
  2. Mel, bagepulver, salt, sukker, ingefær og natron hældes i en stor skål.
  3. Smør og sirup varmes i en gryde ved svag varme, indtil smørret er smeltet.
  4. Lad smørblandingen afkøle og hæld den derefter i de øvrige ingredienser.
  5. Æg og appelsinskal blandes i, og alt blandes godt sammen til en dej.
  6. Del og form dejen til 30 kugler. 
  7. Stil kuglerne på en bageplade - god afstand - tryk dem flade.
  8. Bag kagerne ved 160 grader i en forvarmet ovn. Bagetid 15-20 minutter. De er ret bløde, når de kommer ud, men bliver stive, når de er afkølede.
Næste gang skal dejen deles i mindre stykker, de er nogle ordentlige moppedrenge - men på den anden side kan man jo bare nøjes med en enkelt.
Kagerne er ret krydrede, men smager himmelsk.

#Ingverplätzchen  #igefærsmåkager # ginger cookies