torsdag den 28. januar 2016

Hækl en ugle, og hvad så!!!

For tre år siden blev jeg grebet af uglefeber, og lod mig inspirere på nettet til at hækle freestyle ugler i rester. Det kom der ret mange ugler ud af. Bl.a disse tre. De er ca 18 cm høje, og alle hæklet i bomuldsgarn. Der er vist 10 styks.


Nu er det blevet agurketid. Jeg må more mig med det, der er indenfor rækkevidde, og måske kan jeg få styr på en masse ufoer, og eventuelt udvikle nye ideer. Computer og diverse grupper på FB nås ved blot et klik, der er hjælp at hente. Billeder af ugler lægges op, hvad kan man bruge disse til? Straks vælter det ind med gode ideer. Her er nogle af forslagene:
  1. Sy på ensfarvede håndklæder (går ud fra, der er tænkt på købehåndklæder)
  2. Læg dem på et bord som  pynt
  3. Brug dem til at skjule et hul
  4. Sy dem på stofindkøbsnet
  5. Sy en madpakkepose til børn, og monter dem der på
  6. Lim dem på et lærred og hæng dem op
  7. Sy dem på puder
  8. Bogmærker
  9. Hækl omkring dem, form firkanter, der samles til et tæppe
  10. Vinduesophæng
  11. Sy dem på en sort nederdel
  12. Sy dem på et bærestykke på en sommerkjole
Og så er det ellers bare at komme igang, i tænkeboks. Indtil ideen kommer, kan I kigge lidt nærmere på uglerne. Der er ingen opskrift, de er vokset undervejs i processen.


Fælles for uglerne er, at de er opbygget omkring en luftmaskerække, hvor der hækles rundt  omkring. D.v.s. der hækles på begge sider af løkkerækken. I "hjørnerne" tages der ud, så arbejdet kan ligge fladt.


Når der er hæklet en passende firkant, rundt og rundt (jeg hækler fastmasker), kan man øge længden ved at hækle frem og tilbage. Facon kommer ved at tage ind eller ud.


Mine ugler har et brystparti/krop i en farve, og mit farveskift indikerer vinger. Vingerne hækles frem og tilbage. For at give facon hækles rækkerne i forskellig længde, men for at samle det hele jævnt, så hækles den sidste række altid over alle rækkerne, således at yderkanten fremstår som et hele.
Hovedet er hæklet separat og derefter syet ovenpå kroppen. Nogle gange lige, nogle gange på sned. Placering afhænger af kroppens facon.


Hovedet hækles rundt i fastmasker. Magig loop, hvor der tages jævnt ud, så arbejdet ligger fladt. Uglens ører er luftmaskebuer, der placeres efter forgodtbefindende. Øjnene er to cirkler. Fasmasker omkring magic loop. Farveskift, hvor der er en omgang med sort, hvidt for resten. Man kan vendehækle, så øjnene ikke bliver kuglerunde, men aflange. Smag og behag. Det sværeste er at hækle to ens. De to øjne syes sammen, der hækles en omgang hvidt omkring begge øjne, og afslut med en omgang kædemasker, der indikerer uglebriller.
Næb er en luftmaskerækker, hvori der hækles 1 kædemaske, en fastmaske, en halv stangmaske, en stangmaske, en dobbeltstangmaske. Det skulle gerne danne en lille trekant. Øjne og næb syes på hovedet inden det syes på krop.


Så mangler der bare et par kløer, som består af nogle luftmasker, hvori der hækles kædemasker. Slå nye luftmasker op, kædemasker tilbage, slå igen nye luftmasker op, kædemasker tilbage. Færdig. Lav et par mere. Monter og uglen er færdig.

#crochet owl #häkeln Eule #hækle ugle