Da jeg var barn, var der P tærter til. Og for
pokker hvor de smagte. Nu er de retro, altså moderne igen. Og så kan man selv
bage en afart af kagen. Har fundet denne opskrift på internettet, vil dele den
med jer. Prøv den, men pas på, man bliver addict.
P Tærtekage
Det skal du bruge:
Dej:
2 æg
150 g sukker
100 g smør
50 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
100 g chokolade
150 g sukker
100 g smør
50 g hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
100 g chokolade
Det lækre, klistrede lag:
150 g skumfiduser(hvide)
60 g sirup
1 spsk. olie
150 g skumfiduser(hvide)
60 g sirup
1 spsk. olie
75 g peanuts (Jeg havde kun de salte, så jeg
brugte hakkede mandler) Min datter fortalte, at man i Kvickly kan købe
usaltede peanuts.
Og det tykke chokoladelag allerøverst:
Mørk, smeltet chokolade
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker sammen. Smelt smørret og hak chokoladen. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver, kakao og den hakkede chokolade og rør det i æggemassen sammen med smørret. Kom dejen i en springform (ca 25 cm i diameter) eller sekskantet form, der er foret med bagepapir, og bag kagen ved 170° i ca. 40 min.
Lad den afkøle i formen.
Smelt skumfiduser med olie og sirup til en
jævn masse (jeg smeltede i mikroovn) og kom peanutsene i. Hæld massen over den
let afkølede kage og afkøl.
Tag kagen ud af formen, skær den evt. til,
hvis du vil have den kantet. Hæld den smeltede chokolade over.
God fornøjelse, den smager himmelsk - og er
vistnok en kæmpekaloriebombe.
#peanutcake #chocolatecake
Ingen kommentarer:
Send en kommentar