lørdag den 2. januar 2016

Landbrød eller flutes fra Karolines køkken

Mine første kogebøger var postomdelte hæfter fra Karolines køkken. Jeg har dem den dag i dag, og det er ofte dem, jeg tyr til, når jeg skal finde opskrifter. Som I sikkert har bemærket, vil jeg gerne lave noget, der er alternativt og anderledes. Sommetider får jeg stolen sat for døren med beskeden: Hvis du vil have, at vi skal spise noget af det, du laver, så lav noget ganske almindeligt (og kedeligt).
Denne gang blev det en opskrift på landbrød eller flutes, som det blev til i mine hænder. De vakte succes, og fik faktisk ros.


Jeg brugte:
50 g margarine
4 dl mælk
1 dl tykmælk
25 g gær
2 tsk groft salt
2 tsk sukker
350 g sigtemel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Smelt smør og tilsæt mælk. Tilsæt tykmælk og rør gæren ud i væsken. Tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt igen med melet. Dejen slås godt sammen, tildækkes og hæver et lunt sted i 1 ½ time.
Ælt dejen godt igennem. Del i tre portioner, form til aflange brød (27 cm) eller 4 portioner


Fatters juleskinke

Forretten i dag er en bid af julegaven viklet om et stykke honningmelon. Skal, skal ikke dressing? Jeg fandt denne enkle på nettet, og den skal serveres. Hurtig og enkel.


3 spsk. olivenolie
3 spsk. lys balsamico eddike
1 fed hvidløg
Salt og peber

Hele herligheden røres sammen og dryppes over forretten med let hånd.

#dressing