fredag den 5. juni 2015

Optrævlet garn

Min strikketrøje har ligget i skabet i lang tid (læs år). Modellen er strikket efter et købemønster, og jeg syntes den var for kort og så snuttet ud. Endelig efter lang tid tog jeg mig sammen til at forlænge den. Trævle trævle op, og strikke til i længden. 
Det gik fint, da der var en rest at øge længden med. Men tittekanten, her skal jeg genbruge det optrævlede garn. Alle ved, at optrævlet garn krøller, og derfor bliver det ikke pænt, når det genbruges.Heldigvis er det uldgarn, og ideen til at rette garnet ud igen er lige parat i tankerne. Tænkte på alle de pomponner, der er dampet henover en vandkedel i barndommen. Mon ikke man kan dampe garnet jævnt?  I princippet er det samme fremgangsmåde. Jeg har i tidernes morgen købt en damper i Lidl til 99,-, ideel til formålet. Mit optrævlede garn rulles om et plastikskærebrædt, og der må dampes.
Garnet tørrer og herefter ser det således ud.  Fint glad på den store flade. Win win.Øv det blev ikke pænt på kanterne, men den store flade er rigtig flot, så min ide fungerer.


Garnet skal, ved jeg så nu, vindes op på en rund genstand. Vupti, så er der flot genbrugsgarn, lige klar til brug.Husker fra min barndom, hvor man genbrugte garn oftere, at optrævlet garnet blev vundet op i fed, som derefter blev skyllet og hængt op, men dampet garn er da lettere. Nu skal jeg så bare lige have strikket kanten på igen.


Trøjen er forlænget 15 cm, og kanten er derefter strikket på. Færdig resultat:


#recycled woll yarn #recycled Wolle #genbrugsuldgarn