tirsdag den 29. juli 2014

Mit strikkeprojekt

Så er det nu. Sidste hånd lægges på projektet. Skuldrene sys sammen og i med ærmerne. Jeg er ikke den allerstørste, så ærmerne skal  ikke være for lange, for så ser jeg pjosket ud. Bevidst er de laver kortere end normalt, for strik strækker sig. Men men de er alt for lange, af med dem og trævle 4 omgange op, inden de er rimelige.

Halsudskæring bliver revideret. Der kommer lige en enkelt omgang mønster mere på, så der nu er 3 rapporter i højden.

Halsudskæringen må ikke være for løs, så jeg hækler en omgang fastmasker, inden der bliver hæklet en festonkant. Mønstret er fra et håndarbejdsleksikon fra halvfjerdserne. Spændende læsning.


Festonkant: De begynder med 2 faste masker og hækler ind i næste maske en halv stangmaske, 2 enkle stangmasker og igen en halv stangmaske. Spring 2 masker over. Gentag. Jo jo man holder på formerne og tiltaleformen De.

Blusens nederste kant afsluttes med en enkelt musetakkant. Håber jeg kan presse den på plads, for den vil rulle for mig.


Og det var så det projekt. Tror jeg bliver glad for trøjen, kjolen eller hvad vi skal kalde den. Den er ikke kropsnær, der er god plads. Måske den kunne have været nogle cm mindre, men det er for sent nu.

Ved ikke lige om det er et projekt, der skal gentages! Hvis andre vil gøre det efter, vil mit forslag være, at man som udgangspunkt laver banerne mindre end de 20 cm i bredden, som jeg er gået ud fra. God fornøjelse.
#DIY knitting project #Strickprojekt DIY #strikkeprojekt DIY