fredag den 15. august 2014

Østrig 2014

17.7.14

Dagens udflugt går til Grossglockner over Grossglockner Panoramastrasse. Vejen er en betalingsvej, og det koster 34 euro at køre på den ca. 75 km lange panoramavej, men det er pengene værd. Vi starter i dalen, der er frodig og grøn.


Kommer du på de kanter engang, så må du ikke snyde dig selv for denne sublime oplevelse. Skarpe hårnålesving.


Der bliver færre og færre træer, og mere og mere sne.


Da vi når målet, skal man lige sunde sig over det skønne syn, der møder en. Grossglockner er Østrigs højeste bjerg, og er 3798m meter høj. 


Ud over bjerget, er der en gletscher, der, i de år vi er kommet til Østrig, hastigt har trukket sig tilbage, vel sagtens pga klimaforandringerne


Vi står og diskuterer om vi skal på gletscheren eller ej, og hvad sker der så? Godaw Benny lyder det pludselig. Familien Daugbjerg fra Fly har af alle dage også valgt en tur til Grossglockner. De bor ca. 10 km fra os hjemme i Danmark. Ja verden er så sandelig lille.…
Vi er nogle bjerggeder, der skal helt ned på gletscheren. Og vi vælger en god rute. Læg venligst mærke til, hvad der står på skiltet.


Vel fremme ved gletscherkanten siger mit måleudstyr, at der fra parkeringspladsen er små 3 km frem til kanten,  og vejen var stejl og anstrengende. Vi er to af de hardcore, (svigersønnen Jeppe og undertegnede), der når helt frem til kanten. 


Og så begynder det at småregne, men det er holdt op igen inden den stejle opstigning. Her gik gletscheren til i 1995, trist syn, nu kan man ane den langt ude i det fjerne.


Der er mange små fotostoppauser, inden jeg når helt op, for dælen hvor dum kan man være. Men blomsterne er nu også smukke (sådan camuflerer man, at kondien er lidt rusten).Jeg ved jo hvor anstrengende og stejlt,der er op ad bjerget. 6 km lodret ned og op igen.


Som sædvanlig er der stor underholdningsværdi i de kære Murmeltiere, som lever frit her i det fredede område.


Videre ad Panoramastrasse og ned på den anden side af bjerget. Og man bliver vel aldrig for gammel til en sneboldkamp!


Den sene frokost eller er det snarere tidlig aftensmad nydes hos Hubertus i Wagrain, også et gensyn. Det er efterhånden 5. år i træk vi er et smut forbi. 
Som en lille ekstra oplysning så er det vores bryllupsdag i dag, vi blev gift her i Østrig i 2003. Så smserne tikker ind fra lille dk. Puha nu er benene trætte. 
Kärnten Card 34 Euro

#Grossglockner  #Wagrain