mandag den 20. juli 2015

Østrig 2015 20.7.

Natasja har en sur- og trætdag, så mormor og morfar må selv gå på bjerget. I dag skal vi op til Kasper og Theresia på Tenneralm. Vi har været der nogle gange, og turen gøres i det smukkeste vejr, igen igen.


Og hvad venter der så for enden af strabadserne? Ruhetag, så vi måtte gå ned igen. Heldigvis en kort, men stejl vandring på 4,5 km. Vi fik hverken vådt eller tørt, hvad mon dette kræ står og tænker?


Almen er smuk og stemningsfuld.


Her er der også køer, et eksemplar af forlæns og baglæns.


Man kan vel altid springe over gærdet, hvor det er lavest.


En smuk indtørret støvbold.


En sommerfugl på en blomst.Drikkelse må vi have, så turen går til Bad Dürrenberg, byen med en vej, der stiger/falder med 20 %, det er godtnok stejlt. Her glemmer man ikke noget ved købmanden, og man sikrer sig nok, at naboen er hjemme, inden man går på besøg. Bemærk: der er intet fortov men derimod trapper. Denne vej er ensrettet, du må køre op. Men der er forbud for bil og motorcykel for nedadgående kørsel.


Natasja er klar igen, og vi mødes på torvet i Hallein til is, Radler og vandsjask. Natasja er vild med alle springvand, og i år kan vi styre hende. Hvordan mon det går, når hun selv kan springe afsted?


Natasja plasker, og mormor får is. Den italienske isspecialist på torvet i Hallein laver de skønneste is på jorden. Jeg behersker mig, og bestiller en til 14 Euro, de kan fås op til 48. Jo jo. jeg fik min sag for. Og jo, der stikker 4 skeer ud af den, der er til hele familien. En halv frugtkurv og ca 1 liter is, holda op den var stor, ps jeg fik lidt hjælp til at spise den.


Der handles i Interspar. Det er dog det forunderligste varesortiment, de østrigske supermarkeder holder sig.


Sidste stop er bryggeriet i Hallein, hvor aftensmaden indtages. Tusmørket har indfundet sig, da vi kører hjem, og bjergene skifter farve. I dagslys er de stengrå, men i det sene sollys får de et andet skær, nærmest rosa. Forøvrigt befinder Eisriesenwelt sig inde i denne store knold.


Igen en varm dag og et vivofittal på 11,5 km.

#Tenneralm #Bad Dürrenberg #Hallein #