søndag den 3. august 2014

Østrig 2014

Lørdag 12.7.14
Vi kører ind i Østrig præcis kl. 07 00. Når vi kan se Untersberg i horisonten, så er det nu. Da Louisa var lille, gik vi ned ad dette bjerg, behøver jeg at tilføje, at der lige gik et par dage med ret stive ben. PS billedet er ikke fra udtur, men hjemtur, hvis en lokal kendt skulle kigge med, kørselsretning er forkert. Når man kører sydpå, ligger bjerget på højre hånd.Fra grænsen og til Zedlitzdorf i Kärnten er der små 200 km. Køreturen er gået som smurt, vi forlod Danmark i går- fredag-eftermiddag 15 30, så de ca. 1500 km er gået forrygende, ingen kø, ingen ulykker, fint kørevejr og trafikken gled bare stille og roligt, også hvor der var vejarbejde. Traditionen tro nydes farmors madpakke på en Raststätte syd for Hamburg. 
Farmors madpakke er en fast tradition, som vi ikke vil undvære. I år er vi 7, der skal af sted; vore tre børn Louisa, Caspar og Thomas, to svigerbørn Jeppe (var med for første gang forrige år og er blevet helt bidt af landet – faktisk var han allerede klar til at rejse med det samme igen), og Sanne som skal med for første gang. Ja og så er der de to ”gamle”, der har været i Østrig mere end 20 gange. Vi kører i to biler. For at bevare kontakten undervejs har vores svigersøn købt et sæt walkie talkies. Dem har vi stor fornøjelse af, og når vi skal på ture i bjerglandet, bruges de også flittigt, når vi skal diskutere rute, eller kommentere alt det, vi kører om ved. Et absolut must når der er to biler, der er skal følges ad.
Vi drejer fra motorvejen, så hurtigt vi kan, så vi slipper udenom motorvej og Tauerntunnel. Ferietrafikken til Italien kører via motorvej, men vi vælger den gamle hovedvej, der som regel er knap så trafikeret, og så er den betydeligt kønnere.
Første tur går til turistkontoret i Bad Kleinkircheim, hvor vi køber Kärnten Card, et kort hvor vi kan nyde mange turistattraktioner til gunstige priser eller helt gratis. Det kan klart anbefales at orientere sig på det lokale turistkontor, for man skal ikke besøge ret mange turistattraktioner, før kortet har tjent sig ind. Her i Bundesland  Kärnten kan man købe et kort til 14 dage for 45 euro pr mand, og så er der +100 seværdigheder etc., der er gratis. Jeg vil prøve at holde styr på, hvad vi får for de 45 euro.

Der handles ind, og så er Waltraud klar til at overdrage os nøglen til Villa Daniela. Alt er som forrige år, og vi bliver hurtigt installeret. Trætte og så er der ro.


Jeg har samlet nogle indtryk af villaen, og sådan ser Daniela og Marcellos villa ud.#Zedlitzdorf #Austria #Kärnten