onsdag den 6. juli 2016

Foto til collage

Sommerferietid er der, hvor man gør alt det, man ikke når i hverdagen. Og tilstået; her er der også lidt forberedelse til næste skoleår, hvor der er planlagt et forløb med selvportrætter på tusind måder, eller sådan ca.
Jeg lånte en billedmappe af min kollega Tine, og det satte gang i mine egne tanker og kreativitet.
Her er et par af resultaterne. Jeg er ikke billedkunstner, har bare lyst til at arbejde med forskellige materialer og udtryk. Noget bliver godt, andet skidt. Grunden til at der er mange variationer over samme tema, er simpelthen min arbejdsfacon. Jeg har lyst til at se, hvad der sker, hvis der ændres på faktorerne. 


Udgangspunktet er fotos, der er lettere redigeret i et billedbehandlingsprogram. Posterized og i tre gråtoner. Så er der et forholdsvist neutralt grundlag at arbejde ud fra. 


Pa fotokopien er der avisriv. Jeg har forsøgt at finde avisartikler og overskrifter i tre gråtoner. De er møjsommeligt klæbet på min fotokopi.


Jeg har forsøgt mig med forskellige baggrunde. Den lette løsning er at klippe portrættet ud  og lime det op på sort baggrund. Men det er der ingen udfordring i. Så her er der en lys og en mørk variant, begge malet og med håndskrift.


Den blå baggrund er: På et A 4 ark håndskrives der er digt eller en sang med sort tusch. Digtet forstørres, så det passer på en A3. Der printes på tegnekardus. Derefter er papiret indfarvet. Hvis man maler det med pensel og alm. acryl bliver malinglaget for tyk, og man kan ikke se teksten igennem. 


Hvis malingen fordeles og skrabes ud med et brugt/kasseret kreditkort etc., kan malingen fordeles i et pænt tyndt lag. Den blå og vigende farve giver dybde i billedet. 


Og på lys bund.

På dette portræt er der kun lagt avisriv på de lyse felter, resten fremstår som fotokopi.


#collage newspaper on photo #Collage Zeitung auf Foto #Collage avis på foto