onsdag den 5. juni 2013

Lyseduge og andet godt mellemværk

God ide til nyt liv til de gamle lyseduge og mellemværket, der bare ligger gemt væk i skuffen. En kedelig købe T-shirt fik en brush up med en lille hæklet bakkeserviet, tror jeg det var i dets tidligere liv. Servietten er riet på med små risting, der selvfølgelig ikke kan ses på retsiden.
Den hjemmesyede T-shirt så meget lovende ud på tegnebrættet, stofferne matchede i farverne, buet overskæring og der skulle snyde - korte  - ærmer i. Da den blev syet, var den mildt sagt røvkedelig. Øv hvad gør man så? Tilfældigvis ligger der en lille hæklet mellemserviet og roder ved symaskinen, hvor mon den lige var på vej hen? Summa sumarum den nåede ikke langt, for den fungerer nu som et fint bindeled mellem den lyse beige overdel og det polkaprikkede stof.
Både lysedug og mellemlægsservietten er hæklet i det tyndeste tynde merceriserede bomuldsgarn med en synåletynd hæklenål. Kæmpearbejde.Jeg har flere skuffer fyldt med tekstilt arvegods, og noget af det kan jeg ikke nænne at bruge. Hvad gør man så? De berømte genbrugsforretninger og loppemarkederne har tit noget liggende, som man kan få for en slik, så selvfølgelig køber jeg også lige lidt af det. Det er jo rart at have på lageret.