tirsdag den 14. juli 2015

Østrig 2015 14.7.

Gråvejr; så vi bliver ved jorden. Målet er Hallstatt ved Hallstätter See.


Byen er kommet på UNESCOs liste, og det har resulteret i et boom af turister fra Japan. Vi har besøgt byen mange gange, og de første år var der dejligt roligt og fredeligt. Byen ligefrem "summede" af stilhed. Selv bådene på søen sejler med elektro, så den skønne ro ikke forstyrres.


Nu summer byen af japansk, og efter vor mening er det bare for meget. Selv skiltene og sedlerne i butikkerne er nu oversat til japansk. Så meget for den verdensarv, men det betyder helt sikkert meget for turismen, men charmen er altså gået fløjten. Vi bevægede os langt bagud i byen, og her var der fred og ro, og nul japanere.


Byen er meget smal, så restaurant og terrasse ligger på hver sin side af vejen, derfor dette finurlige skilt.


En anderledes og meget smuk stokkrose.


Hvem ville ikke gerne have denne udsigt fra sin havestue? Hængeblomsten er en Weihrauch, og jeg har forgæves søgt at opspore den i Danmark.


Husene ligger klinet op ad bjergvæggen, men der er altid plads til altankasser. frugterne udenfor vinduet er Marillen/abrikos.


Edelweis og mosplanter giver en rustik stemning. Lige noget for mig.


I løbet af årerne har jeg nok taget 1000 billeder i Hallstatt, men jeg bliver aldrig træt af det, for byen er smuk, smukkere år for år.


Farverne behøver vist ikke ord med på vejen:


Fra Hallstatt er der ikke så langt til Bad Ischl, som er kejserbyen. Med Salzburgerland Karte kan man, troede vi, komme ind i Kejserparken og se kejser Franz Josefs villa. Bare ikke denne sommer, da der er en særudstilling i parken, så vi nøjedes med en tur rundt i byen, et par kolde øl, og en Sissi og Franz is. Den var dælme god; 14,50 Euro.


Tips og god ide til de gamle aflagte gummistøvler, krydderurter:


Og hvad med de brugte sutter:


Natasja fandt ud af, at man kunne kigge ud ad klapvognens bagside.


#Hallstatt # Bad Ischl