torsdag den 7. november 2013

Ninna og de nemmeste boller

Kan man være glad for sin eks? Jeps. Havde idag besøg af en tidligere kollega, Ninna. Vi havde en superhyggelig "formiddag", fik byttet en masse "arbejdssnak", ferieminder, børnesnak, fritidssnak, og hvad der ellers lige skulle vendes. Det er længe siden, vi sidst mødtes, så det var et herligt gensyn med kaffe, te, marmelader, god ost og en nybagt bolle. Og julens første blomst. Tusind tak Ninna.


Købmandens rundstykker er ofte lidt kedelige, så igen var det Alletiders kogebog, der stod for skud.Fandt en superlet og hurtig opskrift. Jeg er ikke så meget for at stå og fedte i bolledejen, men denne var lige til at gå til og tilmed hurtig at bikse sammen. Og i tilgift ingen underlige ingredienser, som man først lige skulle have fat i. Her er den:  • 50 g gær. Jeg har altid tørgær på lager, så jeg brugte et brev af slagsen.
  • 8 spsk vand
  • 3 dl mælk
  • 6 tsk sukker
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 dl olie
  • 800 g hvedemel 
evt 1 æg til pensling

Gær opløses i det lunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes, hold lidt af melet tilbage. Dejen æltes godt igennem. Tilsæt evt. mere mel. Dejen kan smages til med kardemomme eller vanilje.

Dejen trilles til en pølse, der skæres i passende stykker. De formes til kugler, stilles på en beklædt plade. Viskestykke over, hæver 10-20 minutter. 
Pensles med æg og bages 10-12 minutter ved 225 grader.


#boller

Flasken

Jeg er vild med "embalage", altså alt hvad der kan indeholde noget. Jeg gemmer pæne kasser, æsker bokse, poser, dåser, indpakningspapier og gud ved hvad. Sommetider folder jeg selv en pose, en æske eller en lille taske, strikker en beholder, hækler den, syr den eller som i dette tilfælde;  laver en underlig beholder ud af genbrug.

Starter  med en liter juice.Efter juicen er drukket, flasken vasket, så klipper/ skær jeg beholderen over i to dele. Man kan tegne en skære/klippelinje med en vandfast tusch.

Der prikkes huller med en stor stoppenål eller syl. For at få hullerne til at sidde pænt lige, og med lige stor afstand så har jeg klistret et stykke ternet papir under med tape, så kan jeg prikke efter ternene.Og så håndsys der en lynlås i.Sjovt eller skørt?Tror lige den passer til mine strømpepinde, der altid prikker hul i posen eller kravler ud af hjørnet.

#recycle plasticbottles #genbrug #plastflaske