lørdag den 17. december 2016

Vanillekipferl

Jul er traditioner, og dem skal man holde ved. Men der må også gerne komme nyt til. I år er det en tysk småkage, der er et must i den tyske juletradition. Opskriften er her fra.


Dette skal du bruge:
290 g mel
240 g smør eller margarine
80 g Speisestärke, som jeg har oversat til kartoffelmel. Ved ikke om det er korrekt, men det fungerer.
75 g sukker
2 æggeblommer
1 pakke vanillesukker ( et par teskefulde :-))
4 ml vanillearoma, som jeg ikke havde, så der kom et ekstra skvæt vanilleukker i.
puddersukker til at strø over

Arbejdstid: ca 15 min. Bagetid ca 40 min. Hviletid: ca 45 min.
Alle ingredienser blandes i en skål. Ælt godt. Læg dejen til hvile, afdækket, i køleskab i 45 min.

Tag dejen ud af køleskabet og tril kugler. Jeg vejede en kugle, den vejede 25 gr. Kuglerne trilles aflange med spidse ender - som små horn.
Sæt hornene på en

bageplade,og bag dem ved 170 grader varmluft 15-20 min.

Når hornene er afkølede, drysses de med flormelis.

PS dejen er lidt svær at arbejde med. Den er "kort", dvs den er svær at trille til en pølse. Det fungerer bedst, hvis dejkuglen varmes godt i hånden.
# Vanillekipferl