torsdag den 19. februar 2015

Tomatsuppe med krydderi og yoghurt

Vinter er suppetid, og jeg er vild med cremede, blendede supper. Almindelig tynd sjasket bollesuppe, ikke her nej tak. Dagens suppe har jeg fundet i avisens weekendtillæg.


Her er ingredienserne til suppe til 4 personer:

  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødte fennikelfrø
  • ½-1 tsk. chilipulver
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 liter suppe - hønsekød eller grøntsags
  • 3 dl yoghurt
  • citronsaft
  • lidt honning/sukker
  • salt/peber
  • Topping: 2 forårsløg og en håndfuld græskarkerner
Løg, gulerod, hvidløg hakkes. Spidskommen, koriander, fennikel  og chilipulver svitses i lidt olie i en stor gryde. Kom de hakkede gulerødder, løget og hvidløg i gryden, og lad det stege et par minutter.
Tilsæt flåede tomater og suppe. Lad det simre i 20 minutter.
Blend til en jævn suppe. Bland yoghurt i, og smag til med citronsaft, honning og salt og peber. Ifølge opskriften skulle der drysses med tyndt snittede forårsløg og ristede græskarkerner. Det havde jeg ikke, så jeg kom nogle store kødboller i, og serverede et stykke flutes til. Det smagte godt. Velbekomme. 

#Tomatosoup #Tomatensuppe #tomatsuppe