søndag den 30. august 2015

Beton, cement og juletræer

Nu er det vist på tide at vise, hvilken beton jeg bruger, stolpebeton. Den skal bare blades med vand, så ikke noget med at blande i forhold. Jeg har et dørslag, som jeg sier blandingen igennem, da jeg gerne vil have en fin masse til de små ting. 


De større arbejder må gerne være lidt rustikke og grove.  Dagens projekt er minitræer med en fod af træ fundet på stranden og savet i gode bidder. Stykkerne er ca. 10 cm lange. 


Formen til minitræet er foldet af et transperantark. Det rulles til et gammeldags kræmmerhus, som klipses for at holde på faconen. Da man ikke kan klipse helt ned i spidsen, holdes faconen på plads vha. tape. Er spidsen ikke tæt, kan man lige lappe med en smule tape.Formen sættes ned i et glas med sand eller en overskåret flaske, og der fyldes beton i. Træstubben stikkes ned i betonen, sørg for at den placeres vandret, så træet kan stå lige. Og bemærk: træ suger sig godt fast i betonen, så det er ikke nødvendigt at tynge den ned. 
Og så er det ligesom ved juletid, hvor pakkerne skal åbnes. Hvordan mon resultatet er blevet? Og står de nogenlunde stabilt?


Ganske fine, dem må vi have flere af.


#cement #concrete #Zement