søndag den 30. marts 2014

Bolig for de intellektuelle fugle

Ja det kan de gamle aflagte bøger også bruges til. Og en tilståelse, der er også bøger fra genbrugen - de kostede 5 kr stykket. Velkommen til dansk sommertid. Huskede du at stille uret frem?


Ideen er set et eller andet sted på internet, og det skulle jeg da også prøve. Mine egne bøger var "forkerte" og passede ikke sammen hverken på den ene led, eller på den anden. Så en smut i genbrug. Her må de da have troet, jeg var tosset.


Andre går i bogafdelingen for at finde en interessant bog. Jeg drønede rundt, fandt bøger af ens tykkelse og højde og bredde og farve, store såvel som små. De blev sat sammen, vendt og drejet. Der blev lavet prøveopstillinger osv osv. 


Jo jo der er så sandelig nogen, der har fået et billigt grin eller noget at tænke over. Hva dælen har kvindemennesket gang i? 


Bøgerne er limet sammen med hvid hobbylim. Det tog lang tid at lime, en uge mindst pr hus. Bøgerne blev stablet, få ad gangen. 1 døgns tørretid, inden næste omgang blev stablet på. Nogle af bøgerne fik også siderne limet sammen - én for én - tidsrøver...


Fra min højskoletid havde jeg en hobbykniv, monteret lidt a la en passer, så den kunne snildt skære de runde huller. Det var hårdt, så hvis der skal produceres flere huse, tror jeg, at jeg vil grave boremaskinen med det store hulbor frem. Det må da kunne lade sig gøre.


Husene er godt kram, de vejer et ondt år - helt præcis 7 kg og 5,1 kg. Godnok føles de tunge at bakse rundt med , men at de vejede så meget, kunne jeg ikke i min vildeste fantasi drømme om om. 
Jeg går og overvejer, om de skal lakeres for bedre holdbarhed...Og om de evt. skal opstilles inde i carporten eller på den overdækkede terrasse, så de kommer til at leve en beskyttet tilværelse!

#old books #birdie house #Vogelnest alte Bücher #fuglehus af gamle bøger