mandag den 21. december 2015

Mormors rødkål

    Ja mormors rødkål er det ikke og dog. Nu er det jo mig, der er mormor, og det forpligter. I dag kunne min mor være fyldt 75, og det markerer jeg med at lave min egen rødkål, aldrig prøvet før. Opskriften er fra nettet. Og den blev faktisk ret god. Et rødkål er meget smuk, overskåret. Erhvervsskade.

    Klassisk rødkål med stjerneanis, kanel og balsamico
    Det skal du bruge til rødkål:
    1 rødkålshoved
    4 spsk andefedt (smør kan bruges)
    1 helt løg
    4 dl rødvin
    75 g brun farin
    1 kanelstang
    10 hele nelliker
    1 stjerneanis
    4 spsk ribsgelé
    1 dl balsamicoeddike
    Salt og friskkværnet peber

    Sådan gør du:
    Skær stokken fra rødkål, snit den fint, og skyl i koldt vand. Smelt andefedtet, tilsæt rødkål, og svits ved middel varme til det skinner, lad det ikke brune.
    Tilsæt resten af ingredienserne, og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg låg på, og lad det simre i 2 timer.
    Tag løget op, og krydr igen med salt og friskkværnet peber. Smag evt. rødkålen til med lidt mere balsamico. (Mit løg var kogt helt ud, da jeg kogte meget længe (faktisk 6 timer tror jeg, fordelt på to dage), så det indgår i den færdige rødkål.)


    #Julerødkål # #Rotkohl  Weihnachten# red cabbage Christmas