fredag den 30. maj 2014

Mit strikkeprojekt

Næste hurdle i mit projekt. Og det var ellers noget af en hurdle. Garn til næste felt er alpacaen, som er lidt lodden. Mønstret skulle være et enkelt hulmønster. Efter mange forskellige mønstre, der ligeså hurtigt blev trævlet op, faldt valget på dette mønster.


Der er mange flotte hulmønstre, men når de strikkes i et loddent garn, drukner effekt og huller i alt det lodne. Her er min håndskrevne opskrift på mønster, kan I leve med det? Tror det er et mønster fra en engelsk strikkebog, som jeg har oversat på et eller andet tidspunkt. Hver tern er 1 m.
Stykket måler som resten af stykkerne 20 cm i bredden. De første cm er bare lige op, men efterhånden nåes sidesømmen, og hvad skal der så ske?


Løsningen på at få aflukket til sidesøm blev som følger: Den sidste maske på retsiden i venstre side hviler. DVS du vender strikketøjet,  inden sidste maske på pinden. 


Og så fremdeles stopper du før den sidst strikkede maske. Forstår du ikke helt forklaringen, så prøv at kigge på billedet, der bliver mindre og mindre masker på pinden. Højre side strikkes lige op.

Og sådan tager det sig ud på ginen.


Når der ikke er flere masker at strikke, lukkes den sidste maske af. De to dele strikkes sammen, så bliver sømmen flottest, synes jeg.


#knitting project #Strickprojekt #strikkeprojekt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar