torsdag den 15. maj 2014

Ad Pommeren til

8.5.

Tidlig morgen, solen skinner. Snuer lidt videre og vågner op til pisseregnvejr. I dag kører vi lidt rundt og forsøger at undgå de værste regn- og tordenbyger.

For det meste er vi heldige, at det er tørvejr, når vi stopper op, og regn når vi rykker videre. Vi ender i Koszalin, som vi også besøgte forrige år. Da var der et herligt loppemarked, desværre ikke i år, så vi kører ind i midtbyen. Byen er kæmpestor ifh. de små landsbyer, vi kører igennem. Der er et mindre marked, som vi lige må kigge nærmere på.


Videre til Walcz. En tur på gågaden byder på småhandlende, eller hvad man skal kalde det.  Et kan man med sikkerhed sige: der skal ikke meget til, før man har en butik/en handel i gang.Eller man laver ta´selv butik!

På byens torv er der fest. Warsztacie Therapie har Jarmark (ligner det tyske ord Jahrmarkt), og de handicappede har boder og sælger deres produkter. De raske og normale giver opvisning på live scene; alt fra ballet, breakdance, til sang og moderne dans. Jeg købte dette træarmbånd for 7 zloty, og har så forhåbentligt støttet et godt formål.


Middagsmad i samme by. Spændende at se, hvad det er vi har bestilt. En salatka farmerska og en salatka  kaliforniskja. To store skåle og to halve liter øl til 32.30 zloty. Vanvittig. Godt og billigt.


Området er tæt på at kunne kaldes de 1000 søers land, og også denne by ligger ned til en sø.


I dag har vi set mange kvadratkilometer smuk lysegrøn bøgeskov, og mange km polsk vej. Vi bor midt i et skønt lysegrønt område, skovene er uendelige. Skov, skov og atter skov så langt øjet rækker. Alle veje er omgivet af de skønneste alleer, bøgetræer, kastanjer, lindetræer - meterhøje. Nogle lukker vejen, så man føler, man kører i en grøn tunnel. Sidebemærkning til nogle af mine billeder; ser de lidt vilde ud skyldes det, at de er lynskudt ud gennem bilruden i fuld fart. Min mand er nemlig ikke vild med at holde i tide og utide, bare for at fotografere.


Turen i dag endte i Kolberg, hvor vi boede forrige år. På polsk hedder byen Kolobrzeg. Kolberg er også en havneby ved udmundingen af floden Parseta. I denne havn ligger der er vikingeskib og også et sørøverskib til turistsejllads.


Polen og rav hører sammen, og i Kolberg nåede vi lige en enkelt smykkeforretning, for jeg ejer altså ikke en ring med rav, og det går så sandelig ikke. 
Aftensmad på italiensk restaurant i Kolberg, gensyn med en restaurant fra forrige år. Igen herlig mad, og der er dækket op med gamle hæklede og broderede duge. Vort bord var prydet med en lysedug med båndbroderi, gammel og flot.


Og tilstået…i dag blev det til to par sko…Det må man gerne, når det regner. Skoene er fra kæden Deichmann, som også findes i Danmark. Men Tyskland og Polen har andre modeller, end man kan få i Danmark. Mærket er Graceland. Og hvor får man to par sko til 172,- zloty? Vel at mærke – det er ikke parpris, men for begge par!

Mon ikke dagen i dag var blå? Det tror jeg da lige.
For 16 zloty kan man købe 4 par ørenringe med turkissten, som er min yndlingssten. Det er ren bijouteri og rønbjergguld, men jeg vil blot pille dem fra hinanden og derefter anvende stenene i anden sammenhæng.


#Kolberg#Kolobrzeg


Ingen kommentarer:

Send en kommentar