onsdag den 1. januar 2014

Håndskrevet "kalender"

Guld fra gemmerne, nostalgi eller! Fandt denne hjemmegjorte bog på min hylde. Forsiden er prydet af et digt af Byron, skrevet ovenpå "Årets gang", skrevet med en keltisk inspireret skrift, der er tegnet op med rødt og derefter udfyldt med rødt. 

Det er egentligt først nu, jeg læser digtet, og hvor det dog lige passer på mig. Hvorfor mon jeg valgte det? Tror selv jeg kan svare - tekstvalg er ofte ret tilfældigt - faktorer, der spiller en rolle, er længde på tekst, linjeantal, ordvalg - smukke/korte/lange ord eller blot ord med mange huller, der kan udfyldes - altså ofte ikke noget der bærer en mening, men bare noget, der er smukt. Hvis I forstår! Men anyway - det er lige mig, også selvom det var ret tilfældigt valgt.


Tro det eller lad være, men i 2003, da jeg skulle op i de sidste fag på seminariet, var det et krav for overhovedet at kunne komme til eksamen i dansk, at man havde bestået en skriveprøve - både med kridt på tavle, men så sandelig også med diverse skriveredskaber på papir. Tavleprøven var der ikke så meget fikumdik ved. Det var værre med håndskrift på papir eller karton. Vi skulle egentligt bare skrive/dekorere en planche med skrift. Jeg har nok altid haft en lille tendens til at gøre noget andet og mere - hvordan opbevarer man lige en planche eller plakat for eftertiden? Så jeg valgte at "skrive" en kalender. 

På min første læreruddannelse skulle/kunne vi også vælge at skrive - eller kalligrafere. Et fag som jeg nød i fulde drag, smurt ind i blæk fra top til tå, men sjovt og lærerigt var det. Vi øvede os med alskens penne og pennebredder. Nu var der endelig en mulighed for igen at finde penne, blæk og akvarelfarven frem. Her er min kalender. 


Forordet er keltisk inspireret. Keltiske bogstaver og ornamenter er det smukkeste man kan tænke sig. Udover at skrive keltisk, er de smukke former også blevet broderet. Det må I se en anden gang.
Edith Holdens naturdagbog er et af mine londonindkøb, den er smuk, en rigtig nydebog. Selvfølgelig er der skrevet med blæk, og udfyldningerne er farveblyant.J for januar

 F for februar

M for marts
A for april
M for maj


 J for juni
 J for juliA for august
S for september
O for oktober
N for november
D for december


 Håber I nød synet, ligeså meget som jeg nød at skrive/tegne/male kalenderen.

#caligraphy #kaligrafi #calendar #kalender

Ingen kommentarer:

Send en kommentar