søndag den 29. december 2013

Broderi og stoftryk

Oprydning i mine bunker, og hvad dukker der op? 4 skønne viskestykker, som jeg har broderet, stoftrykt og for de ensfarvedes vedkommende også syet. 
For nogle år siden var jeg heldig at komme med på et broderikursus for seminarieuddannede håndarbejdslærere på Skals. Åh det var ligesom at komme hjem igen, kurset blev nydt i fulde drag.
De to chilifrugter er, efter at jeg havde tegnet dem, syet med stumpwork - tungesting/knaphulssting, der er syet ophøjet og derefter udstoppet. Stilken er fladsyning. 
Skriften er fladsyning ovenpå tætte rækker af kædesting, så skriften fremstår tyk og rustikt. Teknikken er nok mest kendt fra gammelt sengetøj, hvor monogrammerne ofte blev broderet i hvidt på hvidt. Jeg har brugt amagergarn og marlitt, der skinner flot.
Stumpworkviskestykkerne er broderet på købeviskestykker, halvt bomuld halvt hør.

De to chillier er stoftrykte på to håndsyede viskestykker, 100 % bomuld. Chilierne er først stoftrykt, derefter er der med let hånd broderet chattersting, så der opstår en 3D effekt. Chili er broderet med fladsyning, og selvfølgelig er der anvendt marlitt.

 


Ophængsstroppen er et stykke gjordbånd, der er foldet og presset i facon, inden den er syet med i sømmen.


Broderi er mit andet liniefag fra håndarbejdsseminariet. Jeg har mange gode ting i gemmerne, dem vil jeg vise frem i det nye år.

#embroidery #Sticken #broderi #Skals Håndarbejdsseminarium

Ingen kommentarer:

Send en kommentar