tirsdag den 22. oktober 2013

Efterårsløv


Efteråret er en underlig størrelse; det er trist at vinke farvel til sol og sommer og sige goddag til mørke, kulde, fugt og blæst. Men hver årstid sin charme.


Mon ikke også det ville være kedeligt, hvis hver dag var vejrmæssigt ens hele året rundt? Ingenting at glæde sig til, ingenting at se frem til.Her i weekenden lukkede vi vores campingvogn ned, glæder os faktisk allerede til påske, hvor vi pakker ud igen. Kom hjem til en gårdsplads, der var loaded med blade. Kom i tanke om et tip, jeg havde læst et eller andet sted - om smart transport af bladene. Det virker. Frem med riven og i dette tilfælde en gammel voksdug.

Riv bladene sammen og bred voksdugen ud.


Riv bladene op på voksdugen.


Træk voksdugen væk med alle blade.Og nu er der helt sikkert nogle pindsvin og derefter orm, der bliver glade.


Havde vi været to om arbejdet, og havde jeg haft en presenning, så ville jeg kunne have fragtet al løv væk i et hug. Nå, jeg gik 3 gange, så det var ikke så slemt. Men er bange for at jeg snart skal gøre turen igen!

Når jeg nu alligevel var på havearbejde, måtte jeg lige et smut omkring brændestabelen. Min svigerfar er igang med at save "pind", og jeg havde set, at der var nogle overfede kævler - hellere måtte jeg have fat i dem, inden de blev savet til pindebrænde.


Jensen var med til at udvælge, op på trillebøren med "pindene", de var godtnok lidt tunge. Og så var det ellers bare at få byttet de gamle kævler ud med de nye. Bakse bakse, men det gik.


Og derefter et smut om på græsplænen, for æbletræet er begyndt at slippe taget i megaæblerne. Tre af slagsen idag, nu kan mine løvsavsfrøer få lov at passe på dem, indtil de skal spises.


Så mangler der bare en tur i drivhuset og et lille sving omkring den overdækkede terrasse for at hente nogle af de grønne og de blå druer. Der er mange i år, og de er hammergode.


#autum leaves #Herbst #efterår 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar