søndag den 30. juni 2013

Skør ´ugle

At jeg er bidt af en gal ugle, hersker der vist ingen tvivl om. Louisa har været så sød at sende mig et link på endnu en af slagsen, og her er det færdige resultat:

I uglen kan du gemme din mobiltelefon eller andet smånips.

Opskriften kan findes her. Opskriften er på engelsk, men er rimelig let at gå til. Hvis du ikke er meget for det engelske, så er den lette version her i en let modificeret version:

Slå så mange luftmasker op, at de kan nå rundt om din telefon. Hækl rundt (fm), indtil du har hæklet højden på din telefon. Skift farve. og nu hækler du kun over halvdelen af maskerne + en ekstra i hver side. Hækl frem og tilbage, men tag ind i hver side, så der dannes en trekant = pandeflap. Hækl en fastmaskekant som afslutning.

Øjnene er en magic ring med 11 stm i. Der sys en knap på til pupil. Der hækles 2 øjne. Sy dem på som vist.

Vingerne er også en magic ring med 6 fm.
2. omgang  hækles der 2 fm i hver m.
3. omgang 1 fm og 2 fm i næste m. Gentag omgang ud.
4. omgang 2 fm og 2 fm i næste m. Gentag omgang ud.
5. omgang 3 fm og 2 fm i næste m. Gentag omgang ud.

Der hækles 2 vinger
Sy dem på som vist.

Sy bunden sammen på kroppen.

Fødderne hækles over 3 m. Hækl 3 fm. Vend, hækl i hver fm 2 db stangmasker sammen med 1 lm ml., i alt 3 grupper. Bryd garnet. Hækl den anden fod. Sy nu omkring stangmaskegrupperne, dvs du strammer garnet lidt, så fødderne får facon. Improviser gerne:-)

Næb: Slå 4 lm op. I den anden maske fra nålen hækler du en fastmaske, derefter en halvstangmaske i næste maske, og i den sidste maske hækler du en stangmaske.
Sy næbet fast.1 kommentar:

  1. Hvor er den blevet fin... Dog lidt angry Bird agtig :-)

    SvarSlet