tirsdag den 9. august 2016

Skolelærer og den dejlige laaaaange sommerferie

Som så slet ikke er så lang alligevel. Vi er jo blevet "normaliseret". Og hvad har jeg så snart brugt 14 dage på, nu det ikke ligefrem er sommer og sol, eller havevejr for den sags skyld? Forberedelse såmænd, selvom det faktisk er et fyord i ferien. Men ar være kreativ og at få nye ideer kan man ikke bare lige gøre en time fra 12 20 til 13 20, hvis det lige er der forberedelsen ligger. Og det gør den jo, af og til.


Jeg skal have 7. klasserne til kreativ udfoldelse i hele det næste skoleår, 1/3 af året med hver klasse. Mit planlagte forløb er at arbejde med selvportrætter.


Jeg kan ikke undervise uden selv at have afprøvet teknikkerne, og det tager tid, så op med ærmerne og igang. Udgangspunkt et foto, der billedbehandles i Corel. Fotoet lægges i tre gråtoner, der posterizes. 
Første metode er sort/hvidt billede, hvor der lægges avisrivcollage på. Avisens artikler sorteres i tre toner, og så starter man med at klistre og rive, det tager tid. Jeg har til dette portræt valgt kun at lægge riv på de lyse felter i portrættet. 
Jeg klippede figuren ud, limede den op på en baggrund. Baggrunden er en håndskrevet tekst. Teksten er skrevet på en A 4, derefter forstørret til A3. Senere bemalet eller skal vi sige skrabt med acrylmaling. Hvis man maler med pensel, dækkes den printede tekst, hvis man derimod skraber malingen ud med et brugt kreditkort/plastikkort, så kan man fordele malingen i et tyndt lag.  Her er baggrund blå, en vigende farve, der skaber dybde i billedet. 

#portrait newspaper collage # Porträt mit Zeitung Collage #portræt med aviscollage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar