søndag den 11. oktober 2015

Mosel

Søndag d. 11.10. 15
Vækkeuret ringer 00.30, i bad og så er der afgang 01.00 sydpå. En lille halv time til Herning, på motorvejen, og et par timer efter er vi ved grænsen. Målet er Cochem ved Mosel i den tyske delstat Rheinland-Pfalz, som vi når først på formiddagen. 


Solen skinner fra en skyfri himmel, det herligste efterårsvejr. 


Cochem er en gammel by med en meget velbevaret middelalderborg 


og hyggelige små gader med meget gamle huse. Vi har valgt en god dag at ankomme på, for der er antik- og loppemarked. Og det er jo altid et besøg værd. Specielt trædrejerens håndværk falder i min smag (hjerterne).


Årets første julepynt blev indkøbt, 6 gamle stager til juletræet eller, og det tror jeg det bliver, til en gren eller hvad jeg nu lige finder på.
Vi er havnet midt i vinbæltet, så en Federweisser må der til for at starte miniferien godt op, den var god. Det første glas kolde hvidvin blev også nydt i solen med udsigt over den skønne flod Mosel, der sagte flyder afsted med alle turbådene og lastprammene.


Indtjek på hotel Altes Winzerhaus, hvor vi, fordi vi overnatter 5 gange, får værelse med sydvendt balkon. Her indtages lige en enkelt flaske Federweisser i den sene men meget lune eftermiddagssol. Og hvad er så lige Federweisser? Kort sagt: Druesaft, der er gæret, vistnok gæret.  
Aftensmaden bliver tidlig i dag, da vi er lidt trætte oven på køreturen på de ca. 900 km. Maden er interessant, et meget lækkert stykke oksekød med bløde letristede rødløg. Ha troede vi da, for hernede er deres opfattelse af bløde ristede løg en pose af købmandens de mest ristede løg, der kan findes.


Nå så har vi da prøvet det med. Men den liebliche hvidvin var god. Dagens vivofit tal siger 10 km.

#Mosel #Cochem #Rheinland-Pfalz

Ingen kommentarer:

Send en kommentar