søndag den 13. september 2015

Beton, cement og udstiksforme

Projekt med kageforme...det er nok første og sidste gang. Jeg havde nogle kageforme i metal, som stod for skud. En æske med tallene, et par hjerter og en bamse.
Formene smørres godt med madolie, inden de kommer i berøring med cementen. I dag er jeg på forkant med situationen og har styr på huller i produktet.

Hjerterne hulles med tændstikker, der omvikles med tape, så de er lettere at få ud igen.


Formene placeres på tykt karton. De tapes fast til kartonnen, så de ikke skrider. Prik et hul med en stoppenål, og prik tændstikken i. Fyld med et lag på 2 cm cement. Lad det tørre.


Bamseformen tapes ligeledes på karton, der prikkes hul og en tændstik stikkes i hullet. Den har ikke fået tape fordi:


Jeg sætter et sugerør over tændstikken, da hullet skal være større. Hæld cement i formen i et lag på ca 2 cm. Tør og fjern formen efter nogle dage. 


Og hvorledes gik det så? Humørikoner kan man vist ikke lave her på bloggen, men skal vi hurtigt konstatere, at det nok er sidste gang, der støbes i metalforme. Hjerterne og bamsen kom efter en hel del besvær af formene. Der er huller, altså er de ikke rystet nok, eller pyt jeg kan godt lide det rustikke og knapt så perfekte. Og hullet skal lige pudses. Bamsen blev OK.


Hjerterne ligeså. De kan sikkert hænge til pynt på en urtepotte, mangler bare en kraftig snor i læder eller hør.Alle tallene kunne næste ikke komme ud, så de blev knust, og formene... ja gad vide om de kan stikke kager mere...
Så blev vi så kloge. 

#Beton DIY #concrete DIY #Zement DIY

Ingen kommentarer:

Send en kommentar