fredag den 19. juni 2015

Hamburg

Fredag d. 19. juni og vi er atter på vej ind til City. På vejen kommer vi om ved denne bus. Det var næsten lige før, vi forventede, at Dirch Passer åbnede døren.


Vort første mål i dag er havnen, der ligger ved floden Elben. Havnen er Tysklands vigtigste og den anden største i Europa. Den mest kendte del er containerhavnen, som man kan se, når man kører sydpå ad A7. Vores promenade bevæger sig  i retning væk fra containerne. Havnen er et sandt mylder af turistbåde, havnepramme, restaurantskibe, krydstogtskibe, udstillingsskibe, og mange mange flere.


Havnefronten er under udbygning, så efterhånden vil der komme en meget smuk promenade langs havneområdet. Det glæder jeg mig til at komme og se. Videre går turen til Speicherstadt, hvor der bygges nyt, og man kan se den 100 årige bydel.


Pladsen udnyttes totalt, og der bygges ud over kanalen. Den store bygning i baggrunden er Elbphilarmonie. Bygningen er undervejs, og skulle vist have været færdig i 2013.


Charmerende med de mange kanaler og broer.


Speicherstadt er verdens største sammenhængende lagerkompleks. Bygningerne er ca. 100 år gamle.


Der er ca. 2500 broer i Hamburg, og i Venedig er der til sammenligning 446.


Hamburg er en by fuld af grafitti. Noget er mere heldigt end andet, fx. denne strømkasse ved kirken. 
  
'

Hjemturen gik via Reeperbahn, som er ret fredelig ved dagslys. 


Hamburg er også byen med betjentene. Lige meget hvor man vender sig, er der massiv politiopbud. Der er biler med betjente, og der er betjente til fods. Vi oplevede et par arrestationer, det tager lige få sekunder, og så er de "skyldige" nedlagt. Ja håndjern er en saga blot. Nu til dags er det strips om tommelfingrene. Tilsyneladende ret effektivt. 


Vivofitten siger 24, 5 kilometer. Det er da ret godt gået.

#HamburgIngen kommentarer:

Send en kommentar