mandag den 25. august 2014

Østrig 2014

22.7.
Porchemuseet i Gmünd har længe stået på Thomas ønskeseddel, så det var dagens mål. Der var mange gamle og sjældne biler. Tro det eller lad være; træmodeller, smukt udskåret, pudset og poleret.

Denne model er magen til den, som James Dean forulykkede i. På væggen hænger der et avisudklip fra ulykken.

Ja politiet kører også i Porsche.Derefter til Innerkrems, hvor der ikke var den store energi, så vi tog banen op og ned igen. Og her er der lige et bagsidebillede; således ser motorvej til Italien ud, hvis nogle gerne vil vide det. Godt man ikke kan se bagsiden af medaljen, når man kører deroppe.


Igen et par opstillinger, som de kære østrigere er ret gode til. Her er det håndskårne træer. De er da smukke, måske med en motorsav kunne man eventuelt...


Afslutning med en tur på Malta Hochalpenstrasse, som fører om til Østrigs højeste dæmning, som ligger i 1933 m højde. 


Omme ved dæmningen var der desværre øsregn, så vi var ikke nede på den. Vi kørte ad en meget snørklet vej, hvor der kun var plads til en bil og udturen gik bl.a. gennem et bjerg, hvor vi inde midt i bjerget måtte foretage et 360 graders sving, det har vi aldrig prøvet før. Øh kan man sige det? Vi kørte ind, foretog en u vending og kørte ud ad bjerget igen blot en anelse højere, end vi kørte ind. 


Undervejs var der flere vandfald og flere tunneller, der skulle forceres, bl.a. en med et sving på 180 grader. Vejen derom var så smal, at vi skulle vente på plads for modkørende d.v.s. 20 minutter inden der blev grønt, men sikke en oplevelse. Og sicherlich - så er vi nødt til at gentage turen med godt vejr, for der er en kæmpenaturoplevelse, der ligger og venter i bunden af dalen.
Næsten omme ved Mautstelle er der lige et vandfald, vi lige er nødt til at kigge nærmere på.

Aftenens guf er Pofesen til mor og Louisa. Mums.


Kärnten card Malta Hochalpenstrasse 18 Euro og Porche Museum 7 Euro

Porche Museum #Malta Hochalpenstrasse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar