tirsdag den 19. august 2014

Østrig 2014

19.7.14

Op med banen Bad Kleinkircheimer Bergbahnen ved St. Oswald – 2100 m- og så er der ellers bare vandring derudad. Køerne ligger og soler sig, mens de ser vandrefolket passere.



En enkelt lille enzian

Stien snoer sig smukt i landskabet. 


.
Vi raster på et yndigt lille sted, og følges alle til liften, hvor de unge drøner ned med liften. 


Almhytten ligger på en klippeknot, og vi sidder på små naturterasser. Værtinden sprang rundt som en bjergged, alt imens hun serverede.

I dag står den på Brettljause

Thomas besigtiger kølefaciliteterne.
Men vi to gamle er ikke færdige med at brænde krudt af, så vi fortsætter ned ad bjerget og tilbage til Bad Kleinkircheim. Undervejs nyder vi bønderne, der arbejder ihærdigt med deres hø.



Den gamle skole ser romantisk ud.

Aftensmad hjemme og derefter en spadseretur op på bjerget, som ligger lige ved vores feriebolig.


Dejlig aftentur, og hjemturen kommer til at foregå i buldermørke, og her ser vi et fænomen, vi til dato kun har hørt og drømt om; ildfluerne svirrer i mørket, et underligt men fascinerende fænomen blandet med duften af det nyslåede hø og en aftentemperatur på 25 grader selvom kl. efterhånden er 22 30. Dagens kilometerstand på min Vivo fit siger, at der idag er gået 22 km og 650 meter; ganske godt, men nu er benene altså også trætte. Sikke en masse energi, der er brændt af. Oppe på bjerget, hvor vi stod af liften, var der opsat en fitnestavle, der viste, hvor meget en kvinde på 60 kg forbrændte på 10 minutters bjergvandring. 10 minutter svarer til at forbrænde 87 kalorier, så tror da pokker at vi nogenlunde kan holde den slanke ferielinje. Min Vivo fit siger, at jeg har brændt 1954 kalorier af i dag, er gået 32012 skridt og har goal + på 21936,  ganske godt alderen taget i betragtning. Dagen i dag må vist være den sejeste ever. J
Det er varmt og svært at sove med fårekyllingernes syngen i baggrunden og en herlig duft af nyslået hø.

Kärnten Card 19½ Euro for Bergbahn

#St.Oswald #Bad Kleinkircheim

Ingen kommentarer:

Send en kommentar