torsdag den 3. juli 2014

Mit strikkeprojekt

Mine ærmer har egentligt været færdige i lang tid. Jeg har bevidst valgt, at der ikke skal være ærmegab og derfor heller ikke et ærme med kuppel. For det første er det lettere at strikke lige op uden at skulle tage ind til et ærmegab - og specielt da her, hvor der strikkes diagonalt. For det andet; når man vælger et ærme uden kuppel, er det let at tilpasse, når ærmet skal sys på bul.

Ærmet deles i 3 forskellige mønstre. Det nederste er med snoninger og bladmønster. Original er diagonalt strikket, men jeg har valgt den lette løsning, og strikker lige over.


Midterste mønster hedder huller, og er fra en dansk strikkebog. Mønstret er let at strikke. Heldigvis passer strikkefasthed med snoningsstykket, så det er bare at fortsætte lige op.


Rapporten går over 3 masker + 2.
1.p og 2.pind strikkes glat. Begynd med en retpind.
3. p (retside) 2 r * slå om, 2 ret sammen, 1 r*. Gentag fra * til * pinden ud.
4.p vrang
Gentag disse 4 pinde
Det er da let. Mit stykke blev lidt vaflet, tror der kan ændres på strukturen alt afhængig af, hvorledes man strikker de to masker sammen.

Øverste del på ærmet skal hækles.


Jeg har valgt et enkelt mønster, som jeg har fundet på Drops. Jeg hækler strikmaskerne af, og danner derved straks basis for at hækle videre. Også her passer maskeantal med hæklefastheden.Mine ærmer er ikke snævre, som på originaltrøjen.

#knitting project DIY #Strickprojekt DIY #strikkeprojekt DIY

Ingen kommentarer:

Send en kommentar