torsdag den 12. juni 2014

Mit strikkeprojekt

Første skulderstykke er den lyseblå bomuld med bladmønster og snoninger. Der trævles op, længden er svær at beregne, da strikstykket strækker sig, når det tynges ned af resten af bullen. Måske skal det justeres igen, hvem ved?
Det andet skulderstykke strikkes også i bomuld, og mønster er valgt fra mine strikkeprøver, og ser således ud:Mønstret hedder All Over Latice, er fra en af mine engelske strikkebøger. Jeg har oversat mønstret til dansk, og det strikkes således:

Rapport er 12 m + 2

1. vrang
2. ret
3. vrang
4. 1 r * 2 m bagved arbejdet, 2 r, strik de 2 m fra hjælpepinden r, 4 r, 2 m foran arbejdet, 2 r, strik de to m fra hjælpepinden* Gentag fra * til * og slut med 1 r
5. vrang
6. ret
7. vrang
8. 3 r, 2 m foran arbejdet, 2 r, strik de 2 m fra hjælpepinden, 2 m bag arbejdet, 2 r, strik de 2 m fra hjælpepinden * 4 r, 2 m foran arbejdet, 2 r,strik de 2 m fra hjælpepinden, 2 m bagved arbejdet, 2 r, strik de 2 m fra hjælpepinden* slut med 3 r.
Gentag disse 8 pinde.

Skulderstykket strikkes i den beige bomuld, og ser således ud:


Og her er skulderstykke syet sammen med resten af forstykket. Mod sidesøm tages der ind, dvs. man stopper 1 m før kant og vender strikketøjet. Fortsæt med at vende 1 m før - der bliver mindre og mindre masker at strikke. Mod halssiden strikkes der lige op. Halsudskæring er ret dyb, da strikket strækker sig. Der er trævlet op nogle gange, men stadig god dyb. Må finde en løsning, måske skal der strikkes en kant på!#knitting projekt DIY #Stricken Projekt DIY #projekt strik DIY

4 kommentarer:

 1. Det ser altså godt ud! Jeg følger ivrigt, da jeg (engang) vil forsøge mig - synes det er en super fed model :) Desværre er jeg ikke en strikkehaj, så tøver en anelse, da jeg ved det er et stort arbejde.

  SvarSlet
 2. Hvis du køber mønstret, tror jeg ikke, den er så svær at strikke. Jeg har bare valgt at lave den på min facon. Der bliver trævlet op, forsøgt..igen og igen. Jeg har håndstrik som linjefag fra håndarbejdsseminariet, så jeg bruger min viden og erfaring herfra. Det er sjovt, og ret så udfordrende at udtænke mønstret. (Og jeg gider ikke strikke efter et færdigt mønster, det er der ikke så mange udfordringer i). Strikker kun efter købe/bladmønstre, når det skal gå stærkt. Prøv at kaste dig ud i strikkeriet. Jeg kommer ikke med en færdig opskrift, den må I købe.

  SvarSlet
 3. Det var nu heller ikke fordi jeg fiskede efter en færdig opskrift!! Jeg har strikket i mange år og netop derfor ved jeg godt der er udfordringer mht mønstre og garnvalg. Min intention vil være at lave den med de rester jeg har i gemmeren....med tiden - og fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
 4. Det regnede jeg heller ikke med:-). Og kommentaren med, at jeg ikke kommer med en færdig opskrift skal forstås således: Jeg kan ikke nedskrive, hvad jeg har gjort, da det sikkert ville komme til at fylde megameget, og da du selv er strikker, ved du, at man som øvet godt kan regne ud, hvad der sker. God strikkedag til dig. PS du må gerne kommentere på overvejelser etc. Måske det kan bringe os begge et skridt videre på design/mønsterudviklingsstigen. (Jeg er nok det sted i livet, hvor jeg har mere fokus på proces, fremfor produkt. Har mange færdige produkter, der efter de er færdige, hurtigt taber nyhedens interesse. Måske bliver de kun brugt en enkelt gang eller to)

  SvarSlet