lørdag den 21. juni 2014

De absolut hurtigste boller ever

Fik lyst til boller, der var en slat creme fraiche og ditto A 38. Min ven google bød på en absolut hurtig opskrift. I en skål med æg, lidt sukker, røre røre. Og så frem med gæren. Øv alle pakker var mugne, dem havde jeg vist glemt. Nå pyt, der er altid et par poser tørgær på lager. Det var der så ikke lige idag. Gode råd er nu dyre, gider absolut ikke fare til købmanden, Mon man kan bage boller med bagepulver? Minsandten. Sådan blev de: 


Opskriften er fundet her. Den oprindelige opskrift lyder således:
Ingredienser (1 brød/6 boller):
250 g mel
1 tsk bagepulver
2 dl kærnemælk
1/4 tsk (fint) salt

De tørre ingredienser blandes først, og væsken røres i. Tror faktisk man kan røre det hele på røremaskine. Jeg satte dejen på en plade med spiseskeer, Men man kunne sikkert også putte den i forme. Bollerne bager 30 min (iflg. opskrift) ved 200 grader. Det er måske lige i overkanten, men passer sikkert fint til et brød.

Jeg havde allerede slået to æg ud og rørt dem sammen med en slant sukker, og der var ingen kærnemælk i køleskabet men derimod creme fraiche og A 38, så der er mine ændringer.

Bollerne smager super, du skal ikke have fingrene i dejen, de bager hurtigt, så jeg vil næsten vove at påstå du kan nå at lave dem, hvis du får uventede gæster. God appetit. Ps næste gang vil jeg forsøge med at putte nødder, solsikkefrø eller måske chokolade i. Måske på kærnemælk eller en rest koldskål. Hvem ved? Iøvrigt minder de lidt om de gulerodsboller, man kan købe hos købmanden.


#hurtige boller/bagepulver # Brötchen mit Backpulver #Scones with baking powder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar