torsdag den 1. maj 2014

1. maj og det var fandens

Solen skinner fra en blå himmel igen i dag. Grønt og gult bølger henover engen. Det er den fandens mælkebøtte, der er på spil.


I haven gror den vildt og villigt. Snart er det ovre, og løvetanden er klar til at smide mere end 1000 frø. Dagens jagt på den uvelkomne gæst går godt. En enkelt plante har mange blomster.


Det kan godt være, den er fandens, men den er også fandens smuk. Alle har vi i vores barndom plukket tusindvis af dem, været smurt ind i brunt klistret stads og gult pollen. For ikke at forglemme bukserne!


Idag er dagen, hvor den ubarmhjertige jagt skal forenes med noget nyttigt. Der er en mission med de gule blomsterhoveder. Jeg vil lave saft.


Så samtidig med at jeg minimerer frøafkastet en lille bitte smule, så kan jeg også drage nytte af blomsterne. Bare igang, ned i kurven med blomsterhovederne.


Opskriften på mælkebøttesaft er fra alle tiders kogebog og fundet på nettet.

Du skal bruge 50-70 mælkebøttehoveder. 1 liter vand. 1-2 dl honning og saften fra 1 citron.
Fjern stilken fra blomsterne, da den er bitter.


Kog hovederne i vandet i ca. 15 minutter.


Si lagen og tilsæt honning og sukker. Giv det evt. et opkog. Saften er klar til at hælde på flasker. Saften fortyndes med vand eller drikkes, som den er, alt efter smag og behag. Det må da være sundt.


PS jeg fandt også "bøtter" med fejl. Hvorfor mon de vokser som siamesiske tvillinger, trillinger og mere end det?Og så lige den sidste fejlfri og smukke "bøtte". Jeg gik total fotoamok. Smuk, smukkere bøtte.


Og en lille underfundighed; dagens indlæg er nr 200 i rækken, hip hip hurra.
#mælkebøttesaft #Löwenzahnsaft #dandelionjuice #løvetand #  taraxacum

2 kommentarer:

  1. Hallo Dorthe, hat der Saft eigentlich geschmeckt? Ich habe davon noch nie gehört, dass man Löwenzahnsaft trinken kann. Na dann mal: "Guten Durst" :-)
    Viele Grüße Dieter

    SvarSlet
  2. Hallo Dieter. Hat gut geschmeckt, und ist eigentlich sehr einfach zu machen. Probier mal. Nächstes Projekt ist Fliedersaft - wenn er zu blühen anfängt - in Polen war er vollblumig. Die besten Grüssen Dorthe

    SvarSlet