fredag den 11. april 2014

Min fødseldagsgave

Traditionen tro er fødselsdagsgaven fra svigermor og svigerfar penge, som i år blev omsat til denne herlige bunke garn. 6 nøgler maskingarn a 6,-. 2 nøgler superwash strømpegarn a 18,-. 10 nøgler blød bomuld a 22,-. 1 nøgle alpaca a 30,- . Alt i alt 320 gode danske kroner.Som altid er det Grønhøj Garn der står for skud...og hvad skal der så laves? Jeg har forelsket mig i denne trøje, som jeg så første gang i en strikkegruppe på Facebook.


Der blev efterlyst en opskrift på modellen, og skriveriet gik frem og tilbage, tror det endte med, at man kunne købe garn og opskrift til o. 700,- Du godeste, så kunne man jo købe en halv garnbutik.

Trøjen er anderledes og ret raffineret. Jeg kom straks til at tænke strikket patchwork, og derefter på de mere end 100 strikkeprøver jeg har i mapper og æsker fra min tid på håndarbejdsseminariet, hvor et af mine linjefag var håndstrik. Hvis nu jeg havde strikket lidt større prøver, og hvis nu alle prøver var strikket i matchende farver, ja så var trøjen næsten strikket.


Jeg har ikke tænkt mig at købe en opskrift, men designe min egen model med inspiration i den viste, og alle mine dejlige strikkebøger med diverse mønstre. Så jeg tror da nok,  min påskeferie bliver herlig.


Dejlige strikkebøger, bare et lille udpluk - der er bøger fra London, Berlin, Østrig, loppemarkeder osv.


Hæklemønstre må findes i nogle af mine utallige håndarbejdsleksikonner. Jeg har nemlig ikke tænkt mig bare at hækle oldemorfirkanter i plainudgaven. Måske mine gamle Alt om håndarbejde kan give et bud på anderledes mønstre. Der er hele årgange fra 1976 og frem til et godt stykke op i 2ooo og noget.


Og det hvide garn skal suppleres med alle mine bomuldsrester i røde og blå nuancer. Det skal blive til dothækling. 

God påskeferie til jer alle.

#crochet #Häkeln #hækleri #strik patchwork #knit patchwork #Stricken Patchwork

Ingen kommentarer:

Send en kommentar