torsdag den 3. april 2014

Makeover til skjorten

Udgangspunkt er denne skjorte, der ikke er blevet brugt ret meget. Men den var billig!


 Ærmerne er for lange.



Kraven sidder dumt, flipperne er for store og halvfjerdseragtige, sølvplastikknapperne var bare for meget, men mønstret på stoffet var flot, og det har nogle flotte farver.


Det er faktisk in pt med retro mønstre, så måske den skal have en chance mere! Ind under kirugens kniv.

Ærmerne blev kortet og nye manchetter blev syet på.  Farver til disse kunne være hidsig turkis, brun eller støvet blå. Tips: kan du ikke bestemme dig, så læg stoffet op, tag billeder, kig på dem og sammenlign, så er det ikke så svært at vælge.


Jeg valgte turkis, når den nu skal ha´ gas, så lad os da gi´ den max gas. Hvorfor skal det være så kedeligt, og det koster jo intet. Manchetter blev klippet. Mål vidden på skjorteærmet og du har bredden på manchetten. Den overlockes sammen, og nederste kant forbliver rå - altså ingen oplægning. 



Den nederste kant strækkes, så den bølger let. 


Den trælse krave blev delvist afmonteret. Da det er en krave med stand, er det forholdsvis let at lave den om til en kinakrave. Du piller ganske enkelt kraven fra standen - tilbage er nu en kinakrave. Søm sømmen til igen. Pærelet. 



De kedelige plastknapper blev pillet af, og i mine knapkasser fandt jeg lysturkise porcelænsknapper, som hurtigt blev syet på. Knapperne har liv og sjæl og er superflotte.

Af de afklippede manchetter kunne der blive et par lommer. De fik en forside af samme stof som de nye manchetter.


Lommestykkerne sys sammen ret mod ret og vendes. Så er der ingen rå kanter, der trævler.


Så er det på tide at finde broderigarnet frem. Her er farverne, der matcher.


Fra det, der skal blive bagsiden af lommen,  broderes der stikkesting, der følger cirklernes former. Farvevalg er tilfældigt, ligeledes rækkefølge på cirkler.


Sådan blev den ene lomme på retten.


Helt ærligt så er der mere udfordring i at sy nyt af gammelt, end at købe 5 m stof og et færdigt mønster. Det er der jo ingen ben i. Nej det her, det er noget, der rykker. Lommerne blev sat fast med nåle, ud og se i spejlet, flytte, rette og så fremdeles, indtil den rette placering fandtes. Lommerne blev syet på i hånden med en skjult søm. De skal ikke kunne holde til noget, men blot pynte, så det er helt ok. 


Lomme syet på i hånden med usynlige sting.


Synsbedrag;  baglommen ligger vandret på kroppen, når skjorten er på. Det kan sagtens snyde dig, så nål den fast og prøv skjorten på. Det allerbedste er at få en anden person til at fæstne den, mens du har skjorten på. Men men tit er man alene, og så er det the hard way; nåle fast- prøv,  af med skjorten nåle om - i skjorten igen, ud foran spejlet. Min lomme sad vel på 5-6 forskellige måder, inden jeg fandt den rette placering. Så syning giver altså også motion.


Og her er det endelige resultat. Flot og meget anderledes, efter min mening. Det rå look overfor det tynde stof. 

#makeover #recycle #alte Kleider neue Mode #tøj af genbrug

2 kommentarer:

  1. Flot stykke håndværk, og jeg er vild med at kunne følge din tankeproces undervejs.
    Det er sjovt at se hvordan du arbejder dig frem til resultatet, meget lærerigt.

    SvarSlet
  2. Hej Jannie
    Ja processen fylder mest, at se det færdige er da også dejligt, men derefter kan mine arbejder godt ligge i pit længe, inden de tages i brug. Processen er det sjoveste, alle overvejelserne undervejs kan tage lang tid... også for familien, for "overvejelserne" ligger rundt omkring, så man kan gå og kigge på dem, inden man vælger en af ideerne.

    SvarSlet