lørdag den 22. marts 2014

Kollektivet for det rene pip

Så fik alle mine garnrester ben at gå på. Nu er de nemlig omsat til fugleboliger. En xtra sidegevinst er, at der er knap så meget at rydde i drivhuset, da indmaden er gamle udtjente plastpotter.


Ja lur du bare kære Iversen, det kan du ikke gætte, hvad skal blive til. Potterne måler 18 cm i højde, 18 cm i diameter foroven, og 14 cm i diameter i bunden


Arbejdsgangen er som følger: 
Alle garnrester placeres i en kurv, hulter til bulter uden system. Ingen er for små, nogle af resterne var blot stumper på 1 m, 3 meter, en slant, en bid, en tot og enkelte små nøgler. Kurven stod ved siden af mig, jeg kunne ikke kigge ned i den, så når en farve gik død, så dykkede jeg i kurven, trak næste stump op, fortsatte til den slap op, ny trækning, og så fremdeles. Bemærk: der er ikke hæftet ender, alle ender er bundet sammen med en knude, der ligger på vrangsiden. 

Der er hæklet fastmasker. Starter med en magic ring med 8 m. På næste omgang tages der ud til 16 m. Derefter tages der ud i hver tredie m. Så i hver 4 osv, indtil cirklen er stor nok til at dække urtepottens bund. 


Herefter fortsætter jeg lige op til, jeg når højden på potten. Overgang mellem bund og side: her hækler jeg en omgang, hvor der kun hækles i bageste lænke, det giver et naturligt knæk. Hvis potten er let konisk, tages der 1 m ud ca i hver 10. m. Prøv dig frem, put potten i, se hvorledes det passer. Hækletøjet er elastisk, så det tilpasser sig efter formen.


Nu skal der tages ind, så potten lukkes. Hækl et par omgange, hvor der tages ind ved at hækle 9.+10.m sammen. Derefter er det 8.+9.m, der hækles sammen. Således fortsættes der med indtagninger, men husk at putte potten i, inden hullet bliver for lille. Når der er lukket tilpas af - dvs at indgangshullet er ok, så er reden klar til ophæng.  


Der kom nogle interessante og flotte farvekombinationer ud af lotteriet, gad vide om de, der finder på nye trends, også trækker et lod og ser, hvilken konstellation, der kommer ud af det. 

De første reder blev ret varierede i striben, men efterhånden slap farverne op, og de sidste blev knapt så spraglede, da der ikke var ret meget at trække op af.  

Jeg fik 9 flotte reder ud af mine rester, og nu er de her i det skønne forårsvejr blevet hængt op i et træ med strips. Nu venter vi så bare på beboerne.#crochet bird´s nest #Häkeln Vogelnest #hæklet fuglerede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar