mandag den 3. marts 2014

Fastelavn er mit navn

Så er det fastelavn, og bollerne skal op og ned. Farmor/svigermors gamle opskrift er blevet fundet frem og her er den:
Dr. Ötkers gode budding, når det er mig, der bager. Er sikker på, at Farmor laver cremen helt fra bunden, men mindre kan også gøre det.


250 g margarine, hvoraf halvdelen gemmes til senere.


1½ pund mel, og for dem, der ikke regner i pund, så kig på vægten:-) PS træk 4 gr fra.


2 æg af farmors, og ellers 3 af de snoldede fra købmanden.Æggene piskes med 2 spsk sukker og en pris salt. Smuldr 50 g gær i og pisk det ud.


Hæld 2½ dl mælk, det halve margarine, der er smeltet, og melet i. Rør og ælt til du har en ikke for klistret dej. Måske skal du holde lidt af melet tilbage, så lad være at øse det hele i på en gang.


Rul dejen ud i 1 cm tykkelse. På halvdelen af dejen fordeler du resten af margarinen. Fandt ud af, at man sagtens kan høvle det af i tynde skiver med en grønsagsskræller.
Den anden halvdel af dejen foldes over, og der rulles forsigtig, så der ikke går hul. Tykkelse ca 1 cm.


Dejen hæver nu i et par timer.


Skæres ud i firkanter, der trykkes flade. Ovenpå lægges en spsk budding/kagecreme eller måske remonce eller syltetøj, alt efter smag. Fold dejen sammen om fyldet, og det hæver i 2o minutter.Af bitter erfaring ved jeg, at de små pakker godt kan folde sig op under bagning, så jeg har sat dem tæt i en bradepande, så de kan støtte hinanden, og ikke flader helt ud. Skulle de åbne sig for meget, ja så  må vi skære dem som en stor tærtelignende fastelavnsbolle. Efter hævning bages de ca 18 minutter ved 200 gr.


Det gik nu ikke så galt endda, de blev indenbords på pladen. Du kan give den en gang glasur, hvis du har lyst. God appetit.


#Fastelavnsboller # Fastnachtswecken #Shrovetide scones

Ingen kommentarer:

Send en kommentar