Du skal til carryæblemos bruge:
- 2 madæbler
- 1-2 tsk carry
- 1-2 tsk rørsukker
- salt og peber
Æbler skrælles, fjern kernehus. Skæres i grove stykker og koges møre m. 1-2 spsk vand ved svag varme i ca. 10 min.
Presses gennem en si eller moses, alt afhængig af hvilken konsistens, du bedst kan lide. Carry og rørsukker blandes i den varme mos, smag til med salt og peber. Sættes på køl indtil den skal anvendes ovenpå den marinerede sild.
Til revne æbler med rødløg bruger du:
- 1 rødt æble
- en stilk bladselleri (kan udelades)
- ½ rødløg
- citronsaft
- 4-5 spsk creme fraiche
- 2-3 tsk grov sennep
- 1-2 tsk rørsukker
- salt og peber
- evt. purløg til pynt
Bladselleri snittes i tynde skiver. Rødløg snittes i fine små tern, æblet rives på den grove side af rivejernet.
Bladselleri, løg og det revne æble blandes i en skål, der dryppes citronsaft over det revneæble. Bland straks creme fraiche i, smag til med sennep, rørsukker, salt og peber. Sættes i køleskab indtil salaten serveres til marinerede sild. God appetit.
Fisken koges, og benene pilles fra. Blomkålen koges mør. Begge dele stilles koldt, og man kan sagtens forberede det dagen før brug.
Dressingen laves af creme fraiche og mayonaise, der smages til med salt, peber, sukker, citronsaft sennep og ketchup. Det er lidt på Gefühl, så smag dig frem.
Fisk og blomkål anrettes på et fad, dressingen hældes over, der pyntes med grønt og gerne rejer, hvis du har nogle, ellers kan de undværes. Retten serveres med lune flutes, god appetit. Det er min fiskefavoritret. Jeg er født på et dambrug, så selvfølgelig brugte vi altid ørred, men torsk kan også gå an.
#cold fish dish, # kaltes Fischgericht #Curryapfel #Curryapple, #sildetopping
Ingen kommentarer:
Send en kommentar