fredag den 31. januar 2014

Sild og salater

Den klassiske danske sild ledsages ofte af en carrysalat, og det er der jo ikke noget galt med. Til årets første julefrokost :-) forrige weekend medbragte jeg alternative sildetopppings. De faldt i god jord, så her er de.

Du skal til carryæblemos bruge:

  • 2 madæbler
  • 1-2 tsk carry
  • 1-2 tsk rørsukker
  • salt og peber


Æbler skrælles, fjern kernehus. Skæres i grove stykker og koges møre m. 1-2 spsk vand ved svag  varme i ca. 10 min.
Presses gennem en si eller moses, alt afhængig af hvilken konsistens, du bedst kan lide. Carry og rørsukker blandes i den varme mos, smag til med salt og peber. Sættes på køl indtil den skal anvendes ovenpå den marinerede sild.


Til revne æbler med rødløg bruger du:
  • 1 rødt æble
  • en stilk bladselleri (kan udelades)
  • ½ rødløg
  • citronsaft
  • 4-5 spsk creme fraiche
  • 2-3 tsk grov sennep
  • 1-2 tsk rørsukker
  • salt og peber
  • evt. purløg til pynt


Bladselleri snittes i tynde skiver. Rødløg snittes i fine små tern, æblet rives på den grove side af rivejernet. 


Bladselleri, løg og det revne æble blandes i en skål, der dryppes citronsaft over det revneæble. Bland straks creme fraiche i, smag til med sennep, rørsukker, salt og peber. Sættes i køleskab indtil salaten serveres til marinerede sild. God appetit.


Og som kronen på værket en gang kold fiskeret. Her er det kogt torsk, blomkål og en dejlig cremefraiche dressing.


Fisken koges, og benene pilles fra. Blomkålen koges mør. Begge dele stilles koldt, og man kan sagtens forberede det dagen før brug.
Dressingen laves af creme fraiche og mayonaise, der smages til med salt, peber, sukker, citronsaft sennep og ketchup. Det er lidt på Gefühl, så smag dig frem.

Fisk og blomkål anrettes på et fad, dressingen hældes over, der pyntes med grønt og gerne rejer, hvis du har nogle, ellers kan de undværes. Retten serveres med lune flutes, god appetit. Det er min fiskefavoritret. Jeg er født på et dambrug, så selvfølgelig brugte vi altid ørred, men torsk kan også gå an.

#cold fish dish, # kaltes Fischgericht #Curryapfel #Curryapple, #sildetopping

Ingen kommentarer:

Send en kommentar